e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Μαθηματικό Τμήμα τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.
Εκεί, ο πρόεδρος τού Τμήματος καθηγητής κ. Νικόλαος Καραμπετάκης τους παρουσίασε τη δομή τού Τμήματος και τους ενημέρωσε για τις εφαρμογές των Μαθηματικών και τις δυνατότητες επαγγελματικής προοπτικής. Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος τού Τμήματος καθηγητής κ. Γεώργιος Τσακλίδης υποδέχθηκε τους μαθητές στη βιβλιοθήκη τού Τμήματος και τους ενημέρωσε για τον τρόπο που πραγματοποιείται η μαθηματική έρευνα.
Στη συνέχεια, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Τμήμα Χημείας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση για το θέμα που μελετούν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, τη μαστίχα τής Χίου. Η υπεύθυνη τού εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων τού Τομέα Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας καθηγήτρια κ. Μαντώ Παρασκευοπούλου ανέπτυξε διεξοδικά στους μαθητές τής ομάδας τις ιδιότητες και τις χρήσεις τού προϊόντος. Στο τέλος τής παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν τα αρώματα των επιμέρους υλικών που δημιουργούν αυτό το τόσο ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό άρωμα που αναγνωρίζεται εύκολα από όλους, το άρωμα τής μαστίχας.