e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος, που εκπονείται φέτος, με τίτλο «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» και θέμα «Τα επαγγέλματα μέσα από τις τέχνες», τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015.
Τα νήπια και τα προνήπια αρχικά ξεναγήθηκαν στο μουσείο και τους χώρους του από την ξεναγό. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα γνώρισαν έργα τέχνης και επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτά. Τα παιδιά προσεγγίζοντας μία επιλογή σύγχρονων έργων τέχνης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα υλικά, τα χρώματα, τα σχήματα, τις τεχνοτροπίες αλλά και τους καλλιτέχνες.
Επίσης έμαθαν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη και τα μουσεία, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λίστα με τα επαγγέλματα που γνωρίζουν και που επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τους μικρούς μαθητές να μεταμορφώνονται σε καλλιτέχνες και να δημιουργούν τα δικά τους σύγχρονα έργα τέχνης στο εργαστήρι τού μουσείου.