e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Εν όψει των Χριστουγέννων οι Α΄ και Στ΄ τάξεις τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν με την παρότρυνση των δασκάλων τους σε κοινές δράσεις, οι οποίες συνέβαλαν στη σύσφιξη των σχέσεων που έχουν ήδη αναπτύξει μεταξύ τους τα παιδιά των δύο τάξεων από την αρχή τού χρόνου.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν τους μαθητές τής Α΄ στις τάξεις τους και τους βοήθησαν στην κατασκευή μιας πρωτότυπης κάρτας η οποία είχε τη μορφή τού Άγιου Βασίλη.
Οι αίθουσες μεταμορφώθηκαν σε χριστουγεννιάτικο εργαστήρι όπου μικρά και μεγάλα παιδιά βίωσαν στιγμές χαράς και δημιουργικότητας.
Σε δεύτερο χρόνο ο κάθε μαθητής τής Στ΄ συνόδευσε το «πρωτάκι» του στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου. Εκεί οι μαθητές τής Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γράψουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη με τη βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών τής Στ΄τάξης.
Κατόπιν, αφού τοποθέτησαν το γράμμα τους σε φάκελο, τον οποίο ζωγράφισαν και στόλισαν με χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα, το παρέδωσαν στους γονείς τους για να το αποστείλουν στον... Βόρειο Πόλο!