Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδρομή τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού στη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή.

Με απόφαση τού Συλλόγου Διδασκόντων οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Βαρβάρα Βρεττάκου και Μαρία Γραμματικού, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών και στον ναό τού Απόλλωνα. Μάλιστα, το ίδιο διάστημα πραγματοποιείτο στους Δελφούς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με την Πρόεδρο τής Δημοκρατίας και απόφοιτο των Αρσακείων κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη σενέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Γαλαξίδι.

Η δεύτερη ημέρα τής εκδρομής αφιερώθηκε στην επίσκεψή τους στο Μουσείο Άλατος και στις μεγαλύτερες αλυκές τής χώρας, αυτές τού Μεσολογγίου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον τόπο που παράγει τον λευκό θησαυρό όσο και τη βιοποικιλότητά του. Ακόμη, ξεναγήθηκαν στο πατρογονικό σπίτι τής οικογένειας Τρικούπη, καθώς και στον Κήπο των Ηρώων με τα 69 μνημεία Ελλήνων και Φιλελλήνων πεσόντων στον αγώνα για την ανεξαρτησία των Ελλήνων.

Η τρίτη ημέρα τής εκδρομής ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην πόλη τής Ναυπάκτου και στο ιστορικό της κέντρο, όπου, μεταξύ άλλων, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον πύργο Μπότσαρη, στο βενετσιάνικο κάστρο τής πόλης, στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και στο ενετικό λιμάνι.

Επιστρέφοντας επισκέφθηκαν το Ξυλόκαστρο και παρακολούθησαν ενημέρωση στον πύργο ελέγχου τής Διώρυγας τής Κορίνθου, όπου δουλεύουν οι ελεγκτές κυκλοφορίας των πλοίων στα Ίσθμια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν στην Αθήνα γεμάτοι εμπειρίες, γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις!