Αρσάκεια Ιωαννίνων

Από την Τετάρτη 27 Μαρτίου έως την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 γονείς, παιδιά και νηπιαγωγοί συναντήθηκαν στις τάξεις τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού για την καθιερωμένη Ημέρα Ανοιχτής Δράσης, μια δράση που πραγματοποιείται συστηματικά από το 2014.

Η ημέρα αυτή, για την οποία τα παιδιά ανυπομονούσαν να έρθει, έφτασε! Οι τάξεις τού Νηπιαγωγείου μεταμορφώθηκαν σε πασχαλινά εργαστήρια. Τα παιδιά υποδέχτηκαν με χαρά τους γονείς-«βοηθούς» τους και, σε κλίμα συνεργασίας, φιλοτέχνησαν τις ατομικές τους πασχαλινές λαμπάδες. Οι γονείς ένιωσαν πως έγιναν ξανά μαθητές και μαθήτριες για λίγο, ενώ τα παιδιά ανέλαβαν τον ρόλο τού καθοδηγητή. Ενθουσιασμός, κέφι, ευτυχία και πολλά ακόμα συναισθήματα συνόδευαν αυτές τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, η Ημέρα Ανοιχτής Δράσης συνδυάστηκε με την Πράξη Αγάπης για το Πάσχα. Κάθε οικογένεια είχε την δυνατότητα να προσφέρει το ποσό που επιθυμούσε για την λαμπάδα που δημιούργησε, προκειμένου να βοηθηθούν, με τον τρόπο αυτό, οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά τους διατέθηκε, όπως και τα Χριστούγεννα:

• στη διεθνή, ανεξάρτητη οργάνωση Action Aid (πατήστε εδώ),

• στον φιλανθρωπικό Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά" (πατήστε εδώ),

• στην μη κερδοσκοπική οργάνωση "Πάνος και Χρυσηίδα - Βοήθεια στα παιδιά" (πατήστε εδώ).