Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 τα νήπια τού τμήματος Ν.4 τού Αρσακείου Νηπαιγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Κατερίνα Ζαγκανά, επισκέφθηκαν το Χημείο των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων, όπου τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Η δασκάλα-χημικός κ. Μαίρη Γιαννοπούλου σε συνεργασία με τα παιδιά τού τμήματος Ε΄2 τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν προετοιμάσει έξυπνα και εύκολα πειράματα, τα οποία πραγματοποίησαν μαζί με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες τού Νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα, οι "μικροί επιστήμονες" με απλά υλικά προκάλεσαν την… έκρηξη ενός ηφαιστείου (πείραμα εξουδετέρωσης με σόδα και ξύδι), φούσκωσαν ένα μπαλόνι, χωρίς να το φυσήξουν με το στόμα τους (πείραμα παραγωγής διοξειδίου τού άνθρακα με σόδα και ξύδι) και παρατήρησαν χαρτάκια να κολλούν στο μπαλόνι (πείραμα στατικού ηλεκτρισμού).

Με χαρά και ενθουσιασμό επέστρεψαν στην τάξη τους με την προσδοκία να επισκεφτούν ξανά το «μεγάλο Σχολείο» και να αλληλεπιδράσουν με τους καινούργιους τους φίλους, τα παιδιά τής Ε΄ Δημοτικού!

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιλαμβάνεται στις ποικίλες δράσεις οι οποίες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους από τα νήπια, με αφορμή το πρόγραμμα μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο «Χτίζοντας τη γέφυρα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».