Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το διαδικτυακό μάθημα "Bridging Distance and In-School Learning - Blended Learning in Practice".

Το μάθημα, διάρκειας 16 ωρών, διεξήχθη στα Αγγλικά από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 10 Μαΐου 2021 και  προσφέρθηκε από την Teachers Academy τής School Education Gateway.

Στο συγκεκριμένο MOOC εκπαιδευτικοί από όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια κλήθηκαν να κατανοήσουν τον σκοπό, τη διαδικασία και τα οφέλη τής μικτής μάθησης (blended learning), να ανακαλύψουν πώς τα διάφορα μοντέλα τής μικτής μάθησης μπορούν να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθησιακούς στόχους τής σχολικής κοινότητας και να εξερευνήσουν ψηφιακά και διαδικτυακά εργαλεία για την εφαρμογή τής μικτής μάθησης.

Για την ολοκλήρωση τού διαδικτυακού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί όφειλαν να εκπονήσουν εκπαιδευτικό σενάριο εμπέδωσης των γνώσεων που αποκόμισαν, να αξιολογήσουν τουλάχιστον τρία εκπαιδευτικά σενάρια συνεπιμορφούμενών τους και να λάβουν, αντίστοιχα, θετική αξιολόγηση από τρεις άλλους για  το δικό τους σχέδιο μαθήματος.