Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β΄1 και Β΄3 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας στο μάθημα τής Λογοτεχνίας, συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη. Με αφορμή την ανάγνωση και επεξεργασία τού βιβλίου της «Ξυπόλυτοι ήρωες», οι μαθητές είχαν τη χαρά και την τιμή να μοιραστούν με τη συγγραφέα τη δική τους οπτική για το βιβλίο και τους ήρωές του και να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν στη γερμανική κατοχή στην πόλη τής Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μητσιάλη, συγγραφέας και εκπαιδευτικός στην πόλη τής Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε τους μαθητές σε μια περίοδο πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και τραυματική, τής ελληνικής ιστορίας, ανέδειξε την ιστορία τού «ξυπόλυτου τάγματος», το δράμα των Εβραίων τής Θεσσαλονίκης και μίλησε για το έργο της και γενικότερα για τα συγγραφικά της ενδιαφέροντα και συνήθειες.

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τη ζωή, τη σκέψη και τη φαντασία τής συγγραφέως, αλλά και να μοιραστούν την αναγνωστική τους εμπειρία με τη δημιουργό. Η κ. Μητσιάλη έμεινε και εκείνη πολύ ευχαριστημένη από τη συνάντηση με τους μαθητές τού Γυμνασίου μας. Γι’ αυτό και ανανεώσαμε τη λογοτεχνική συνάντηση μαζί της για την ανάγνωση τού επόμενου της βιβλίου.