Αρσάκεια Ιωαννίνων
twitter
Ακολουθήστε μας

banner1821

Οι μαθητές των τμημάτων Γ΄3 και Γ΄4 τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν τετραήμερη περιβαλλοντική εκδρομή στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου 2017.
Τα παιδιά, με συνοδούς καθηγητές τις κ. Μεταλληνού, Κοντού και Παναγιωτοπούλου, και αρχηγό τον κ. Καλλή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές πλευρές τής όμορφης Κρήτης, να μάθουν πολλά καινούργια πράγματα με τρόπο βιωματικό και να πάρουν μέρος σε ξεχωριστές δραστηριότητες.
Την πρώτη ημέρα οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο χωριό Μυρτιά, το χωριό καταγωγής τού πατέρα τού Νίκου Καζαντζάκη, και επισκέφθηκαν το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Άκουσαν σημαντικές πληροφορίες, είδαν προσωπικά αντικείμενα τού συγγραφέα και παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον βίντεο που αποτύπωνε καλλιτεχνικά την πορεία του στον κόσμο και τη συγγραφή.
Στη συνέχεια, με συνοδό τον πρόεδρο τής κοινότητας, οι μαθητές έκαναν μια απολαυστική πεζοπορία στη γύρω περιοχή και μετά κατευθύνθηκαν στο οινοποιείο Μπουτάρη, όπου ενημερώθηκαν για την αμπελουργία και την τέχνη τής παραγωγής τού κρασιού.
Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκε το ξενοδοχείο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ηρακλείου κ. Ειρηναίος για να τελέσει Αγιασμό για την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Οι μαθητές αφού αγιάσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να πάρουν ευλογία. Κάτι που επανέλαβαν και το πρωί της τελευταίας ημέρας της εκδρομής, την Κυριακή, όταν τον επισκέφτηκαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στο Ηράκλειο.
Οι μαθητές στη συνέχεια μετέβησαν στο Ενυδρείο τού Ηρακλείου όπου παρακολούθησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την παραγωγή πλαγκτόν. Επίσης περιηγήθηκαν στο Ενυδρείο και θαύμασαν τα πανέμορφα πλάσματα τού βυθού.
Η ημέρα έκλεισε στο Golf Club Χερσονήσου, όπου οι μαθητές δοκίμασαν να παίξουν γκολφ υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτή στις οργανωμένες εγκαταστάσεις τού χώρου που τηρεί πρωτοποριακές μεθόδους αειφορίας για τη δημιουργία και τη διατήρηση τού φυσικού περιβάλλοντος.
Η τρίτη ημέρα τής εκδρομής ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη πεζοπορία στην περιοχή τού οροπεδίου τού Λασιθίου που κατέληγε στη μονή Κασταμονίτσα.
Οι πέντε ώρες που διήρκησε η πεζοπορία ήταν μια πραγματική εμπειρία για τους μαθητές και ως προς την άσκηση των αντοχών τους και ως προς την επαφή τους με το πανέμορφο φυσικό τοπίο τού οροπεδίου.
Το βράδυ τής ίδιας μέρας απόλαυσαν μετά το δείπνο ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα μουσικής και χορού, οργανωμένο από τον ιδιοκτήτη τού ξενοδοχείου κ. Γιώργο Λογιάδη.
Τέλος, την τέταρτη ημέρα οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο τής Κνωσού και στη συνέχεια απόλαυσαν μια όμορφη βόλτα στο κέντρο τού Ηρακλείου.
Το απόγευμα πια, γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες στιγμές, επέστρεψαν με αεροπλάνο στην Αθήνα κατενθουσιασμένοι και με τις πιο όμορφες εντυπώσεις.


Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31