Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Ημέρες Σταδιοδρομίας (Γ' τάξη)
Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού διοργανώνουν από κοινού και εφέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, την εκδήλωση «Ημέρες Σταδιοδρομίας», στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο των Σχολείων.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» έχουν προσκληθεί γονείς μαθητών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές τής Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και για τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Σκοπός τής προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής τής εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα χωριστούν σε τέσσερα πάνελ των τριών ή τεσσάρων ατόμων (από δύο την κάθε ημέρα). Στην αρχή κάθε επαγγελματίας θα παρουσιάσει εισήγηση 10 έως 15 λεπτά και στο τέλος, όταν ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά, την οποία θα συντονίζουν οι καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τεθούν από τα παιδιά ερωτήσεις τόσο γενικού περιεχομένου προς όλους τους ομιλητές όσο και εξειδικευμένης μορφής στον κάθε ομιλητή ξεχωριστά.