Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής δημοσιογραφικής ομάδας τής μαθητικής μας εφημερίδας «Ο Ντελάλης» Κωστής Ηλιόπουλος και Γιώργος Νικολής τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, είχαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν σε podcast συνέντευξη από την κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγο με ειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, Υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής ΦΕ.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού με αφορμή στατιστική έρευνα που πραγματοποίησε η δημοσιογραφική ομάδα σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου μας. Με βάση τα αποτελέσματα τής έρευνας, οι μικροί δημοσιογράφοι πρότειναν στην ψυχολόγο να τους παραχωρήσει ηχητική συνέντευξη. Η συζήτηση διενεργήθηκε σε μια άκρως φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις πάνω στο θέμα τής ψυχικής υγείας στην εφηβική ηλικία και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές.

Υπεύθυνη για την οργάνωση, επιμέλεια και ψηφιακή επεξεργασία τού podcast είναι η καθηγήτρια Πληροφορικής  κ. Πολυξένη Σιούτη, ενώ τη γενική εποπτεία είχε η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου. Η ηχοληψία έγινε από τον μαθητής τής Γ΄ τάξης Πέτρο Σοπικιώτη.

Για να ακούσετε το podcast πατήστε εδώ.