Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής τριήμερης εκδρομής τους στη Σύρο, οι υποψήφιοι "European Parliament junior ambassadors" τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συνδύασαν το τερπνόν μετά τού ωφελίμου και συνάντησαν από κοντά τους "junior ambassadors" τού Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία δράση με στόχο την ενίσχυση τής δημοκρατίας και τής συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η συνεργασία των δύο σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από άλλες κοινές δράσεις, με αφορμή το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με γνώμονα τις αξίες τής δημοκρατίας και τής σύμπνοιας με τις αρχές τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, αφού είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις τού πρότυπου ΕΠΑΛ τού νησιού και κατάλαβαν τον τρόπο λειτουργίας του, είχαν την ευκαιρία μαζί με τους συμμαθητές τους από την Σύρο να δημιουργήσουν ένα βίντεο-καμπάνια για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τής 9ης Ιουνίου 2024 και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για μελλοντικές κοινές δράσεις. Τις δράσεις των παιδιών συντόνισαν, εκ μέρους τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Τσιχλή και, από το Πρότυπο ΕΠΑΛ Σύρου, η κ. Μαρία Δημόγλου.

Ήταν μια επίσκεψη που απέδειξε σε όλους μας ότι τα σχολεία πρέπει να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να ανοίγουν τις πόρτες τους στη δημιουργία, την ελευθερία και την πρόοδο. Έτσι, ασπάζονται τα παιδιά τις αξίες που χρειάζονται για να προοδεύσουν με ωριμότητα και αγάπη για τη ζωή, θέτοντας στόχους ευγενείς και υψηλούς.

001