Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι τελειόφοιτοι μαθητές του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχαν την χαρά να φιλοξενήσουν στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού τον χρυσό Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη.

Ο κ. Κακλαμανάκης, ο «γιος του ανέμου» όπως τον αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης και ο κόσμος, από το 2004 και μέχρι σήμερα κατέχει το ρεκόρ του καλύτερου αθλητή ολυμπιακής ιστιοσανίδας όλων των εποχών βάσει των διακρίσεών του. Το 2000 ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και το 2004 ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.
Είκοσι χρόνια μετά, ο κ. Κακλαμανάκης μοιράζεται την πολύτιμη πείρα του με μαθητικά ακροατήρια στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και της κοινωνικής ευθύνης. Τον Ολυμπιονίκη προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά μιλώντας για την καριέρα του, αλλά και για το πώς μέσα από την πορεία του κατέρριψε όρια και εμπόδια και συνεχίζει να είναι επιδραστικός μέσα από την επικοινωνία του με τους νέους. Εν συνεχεία οι μαθήτριες της Γ’ λυκείου Ολίβια Ρήγου και Μαρίνα Φραγκούλη παρουσίασαν εργασία με τη ζωή και το έργο του μεγάλου αθλητή. Τον κ. Κακλαμανάκη έφερε στο βήμα και υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο καθηγητής φυσικής αγωγής του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Μάκης Κάτσικας.


Ο Νίκος Κακλαμανάκης καθήλωσε το ακροατήριο μαθητών και εκπαιδευτικών αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία, την αφετηρία της αγάπης του για τη θάλασσα και την ιστιοσανίδα, τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό, τις απογοητεύσεις και τις ήττες του, αλλά και τις επιτυχίες που τον έφεραν επί χρόνια στην κορυφή του αθλητικού στερεώματος. Μέσα από διαφάνειες και αποφθέγματα προσεκτικά επιλεγμένα, ο ολυμπιονίκης μίλησε για την αξία του οράματος, την ατομική προσπάθεια και την επιτυχία στον αγώνα όπως τα βιώνει ο πρωταθλητής, αλλά και κάθε άνθρωπος στην ζωή του. Έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους τελειοφοίτους για την ζωή και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ απάντησε με ταπεινότητα και ευγένεια σε όλες τις ερωτήσεις.
Σε ανάμνηση της επίσκεψής του ο κ. Κακλαμανάκης έλαβε από την Διευθύντρια επετειακό τόμο των τελευταίων 35 ετών της Φ.Ε. και από τον Συντονιστή φυσικής αγωγής της Φ.Ε. Άρη Καλιά ειδική τιμητική πλακέτα.