Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η μαθητική κοινότητα τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχαν την χαρά και την τιμή να υποδεχθούν, στο κατάμεστο Θέατρο των Σχολείων, τον χρυσό Ολυμπιονίκη τής Αθήνας 2004 στο άθλημα των κρίκων Δημοσθένη Ταμπάκο.

Τον Ολυμπιονίκη προλόγισε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά, μιλώντας από τις προσωπικές της αναμνήσεις για το πρόγραμμα που οδήγησε τον αθλητή στο πρώτο σκαλί τού βάθρου, αλλά και για το πρότυπο ανθρώπου, πατέρα και αθλητή που εκπροσωπεί για την μαθητική κοινότητα ο κ. Ταμπάκος.

Εν συνεχεία, οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης Αγάθη Μπακόλα και Μαίρη Γιάλβαλη παρουσίασαν με διαφάνειες σταθμούς από τη ζωή και την αθλητική καριέρα τού Ολυμπιονίκη, καθώς και ένα βίντεο με τη νικηφόρα προσπάθειά του στους μεγαλειώδεις Αγώνες τής Αθήνας το 2004.

Ο κ. Ταμπάκος πήρε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τις δύο μαθήτριες, μίλησε στο μαθητικό ακροατήριο με τρόπο ζεστό, απλό και βιωματικό, και αναφέρθηκε σε σημαντικά διδάγματα από τη ζωή και από την πορεία του. Μοιράστηκε αγαπημένα του αποφθέγματα και μέσα από μια δική του παρουσίαση με διαφάνειες σχολίασε εικόνες, μνημόνευσε περιστατικά και έδωσε μαθήματα ζωής στα παιδιά. Πολύ προσηνής, δέχτηκε να απαντήσει σε όσα ρώτησαν μαθητές και μαθήτριες.

Ακολούθως, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής τού Σχολείου κ. Μ. Κάτσικας κάλεσε τον Ολυμπιονίκη να βραβεύσουν μαζί με τον Συντονιστή Φυσικής Αγωγής τής Φ.Ε. κ. Άρη Καλλιά τα αγόρια τής σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού που έφτασαν στην τελική τετράδα τού σχολικού πρωταθλήματος.

Αφού προβλήθηκε σύντομο βίντεο με στιγμές από την προσπάθεια τής ομάδας ποδοσφαίρου, ο κ. Ταμπάκος έδωσε στα αγόρια όλων των Σχολείων μετάλλια, τα συνεχάρη και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Η Διευθύντρια κ. Παππά, ευχαριστώντας τον κ. Ταμπάκο εκ μέρους τής μαθητικής κοινότητας και τού Συλλόγου Διδασκόντων, του δώρισε τιμητική πλακέτα με ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αυτή στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Το χειροκρότημα όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ήταν πηγαίο.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού σχεδίου δράσης «Αθλητισμός-Πρωταθλητισμός: άσκηση και ζωή», είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κάτσικας.

Στην επιτυχία τής εκδήλωσης συνετέλεσε ο Συντονιστής Φυσικής Αγωγής τής Φ.Ε. κ. Καλλιάς, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή τού μαθηματικού κ. Γιώργου Δεσποτόπουλου.

Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Σοφία Κοκκώνη-Χελιώτη, μητέρα δύο μαθητριών τού Σχολείου, η οποία ετοίμασε και προσέφερε δωρεάν την τιμητική πλακέτα και τα μετάλλια με τα οποία βραβεύθηκαν οι μαθητές τής ομάδας ποδοσφαίρου.