Αρσάκεια Ιωαννίνων
 a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM logo 02 label Untitled 114 x 70 px ermis arsakeiou alykps facebook
Στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Φωτεινή Κατρανίδου και Αγγέλα Μεταλληνού, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 το ζαχαροπλαστείο τού Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά, όπου και συμμετείχαν στην ομώνυμη εκπομπή τού SKY.
Στο ζαχαροπλαστείο, το οποίο βραβεύτηκε τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη ως το καλύτερο κατάστημα τού κόσμου για το 2013 (βραβεία T+L design awards) και το οποίο λειτουργεί και ως στούντιο για τα γυρίσματα τής εκπομπής «Γλυκές αλχημείες», ο κ. Στέλιος Παρλιάρος και οι συνεργάτες του επεφύλαξαν θερμή και «γλυκειά» υποδοχή στην αντιπροσωπία των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά πώς γίνεται το γύρισμα μιας εκπομπής, αλλά έλαβαν μέρος σε αυτή και βοήθησαν τον κ. Παρλιάρο στην παρασκευή τριών διαφορετικών συνταγών με βάση τη σοκολάτα και τη φράουλα.
   Στη διάρκεια τού γυρίσματος ο κ. Παρλιάρος παρουσίασε στους μαθητές βασικές αρχές τής ζαχαροπλαστικής και τής χρήσης των υλικών. Τους μίλησε επίσης με θέρμη για την τέχνη τής ζαχαροπλαστικής, στην οποία ο ίδιος έχει αφιερώσει τη ζωή του, αφού έχει σπουδάσει σε διακεκριμένες σχολές στο Παρίσι (Le Notre, Escoffier… ) και έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πολλές διακρίσεις. Οι μαθητές αφού ετοίμασαν τα λαχταριστά γλυκά, τα γεύτηκαν επί σκηνής με μεγάλη όρεξη.
Η εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10 μ.μ. από την τηλεόραση του ΣΚΥ.
Με αυτή την ευχάριστη και δημιουργική επίσκεψη οι μαθητές ολοκλήρωσαν για εφέτος το γευστικό τους ταξίδι στον κόσμο τής υψηλής γαλλικής γαστρονομίας και τής παραδοσιακής γερμανικής κουζίνας.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Νοέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2
week 45 3 4 5 6 7 8 9
week 46 10 11 12 13 14 15 16
week 47 17 18 19 20 21 22 23
week 48 24 25 26 27 28 29 30