Εκεί η κ. Michele Λεωνιδοπούλου μαζί με τις συνεργάτιδές της, ντυμένες με τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές αλσατικές ενδυμασίες, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές και στις καθηγήτριες τις διατροφικές συνήθειες και τη γαστρονομική παράδοση των Αλσατών και τής κουζίνας τους. Γνώσεις που είχαν αποκτήσει μεν από την έρευνά τους μπόρεσαν όμως τώρα ζωντανά να τις στοιχειοθετήσουν, τόσο με την αναλυτική παρουσίαση της κ. Λεωνιδοπούλου Αναστασίας όσο και με τις επιλεγμένες φωτογραφίες που συνόδευαν την παρουσίαση των τοπικών εθίμων και προϊόντων τού κρατιδίου τής Αλσατίας με την επιμέλεια τής κ. Mireille Τσιτσίρη. «Η αλσατική κουζίνα είναι άφθονη, όπως η γερμανική, και εκλεπτυσμένη, όπως η γαλλική» ακούστηκε κάποια στιγμή κατά την παρουσίαση, αλλά ακόμη πιο πλούσιες και συναρπαστικές φάνταζαν οι πανέμορφες παραδοσιακές στολές που φορούσαν με καμάρι οι κ. Marie-Thérèse Ρολάν και Françoise Παπασταυρίδη.
Η παρουσίαση έδωσε στην ερευνητική εργασία των μαθητών μεγαλύτερο κύρος, αφού το κεντρικό θέμα της εστιάζεται στην περιοχή τής Αλσατίας και στα κοινά που συνδέουν τα δύο κράτη Γαλλίας και Γερμανίας, με αφορμή και την επέτειο των 50 χρόνων γαλλογερμανικής φιλίας και συνεργασίας.
https://arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-high-school-a/events-activities/13789-o-syllogos-alsatwn-kai-filwn-ths-alsatias-sthn-ellada#sigProId4895cfbf3a