Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Αρχείο τής Φ.Ε. επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση των Αρσακείων Σχολείων και αποτελούσε μία από τις δράσεις τού διαθεματικού τους προγράμματος. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την ταξινόμηση, καταγραφή και διαφύλαξη τού ιστορικού υλικού που αφορά στα Σχολεία τής Φ.Ε.
Η υπεύθυνη τού Αρχείου κ. Αικ. Κουτσουμπού ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τον σκοπό τής ίδρυσης τής Φ.Ε., τους πρώτους Προέδρους και τα Μέλη τής Εταιρείας, πολλά από τα οποία υπήρξαν και αγωνιστές τής  Ελληνικής Επανάστασης που στη συνέχεια στήριξαν το εκπαιδευτικό έργο τής Φ.Ε.
Μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η κ. Κουτσουμπού αναφέρθηκε στη σχολική ζωή των πρώτων Αρσακειάδων, πολλές από τις οποίες σε ηλικία μόλις 14 ετών υπηρέτησαν σε σχολεία τού απόδημου Ελληνισμού αλλά και σε περιοχές που δεν είχαν ακόμη ελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό.
Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο όπου περιεργάστηκαν το έντυπο αρχειοθετημένο υλικό (τίτλοι σπουδών, παλιά προγράμματα, φωτογραφίες, βιβλία, περιοδικά κ.λπ.)