Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα επιτραπέζια παιχνίδια προάγουν τη μαθηματική σκέψη, ασκούν τη μνήμη και την ικανότητα προσοχής, ενισχύουν την κοινωνικότητα και τον φιλικό ανταγωνισμό και αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδικασία. Όταν μάλιστα αυτά τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από τα ίδια τα παιδιά, αποκτούν άλλη μία αξία: είναι μοναδικά, αφού αντανακλούν τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες των παιδιών!
Έτσι οι μαθητές τής Β΄1 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, μαθαίνοντας την ιστορία των 180 χρόνων των Σχολείων τής Φ.Ε., βρήκαν πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουν, να δημιουργήσουν και να παίξουν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια.
Στις 10 Μαΐου 2016 στον μαυροπίνακα που έφτιαξαν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής έπαιξαν τρίλιζα. Η κουκουβάγια από τη σημαία τής Φ.Ε. έγινε παζλ. Τα παλιά και τα μοντέρνα σχολικά αντικείμενα έγιναν εικόνες σε παιχνίδι μνήμης.
Τα μαθήματα, το διάλειμμα, οι επιτυχίες, μα και οι ατυχίες και οι ποικίλες δραστηριότητες που εμπλουτίζουν το καθημερινό αρσακειακό σχολικό πρόγραμμα ενέπνευσαν το επιτραπέζιο «Μια μέρα στο σχολείο».
Οι μικροί δημιουργοί είναι περήφανοι για τα τέσσερα δικά τους παιχνίδια!