Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821  gefyres green1  sxedia logo1a  facebook Instagram logo 2016
Ολοκληρώνοντας το πολιτιστικό-διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελιά, τού ήλιου θυγατέρα», οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού το παρουσίασαν στις 7 Μαΐου 2014 στο Θἐατρο των Σχολείων.
Για την επιλογή τού θέματος αφορμή τούς έδωσαν τα μαθήματα τής Ιστορίας και τής Μελέτης Περιβάλλοντος, που περιλαμβάνουν σχετικές ενότητες, η διατροφική αξία τής ελιάς αλλά και η ανάγκη να ενισχυθεί η εθνική συνείδηση με την μετάδοση γνώσεων για την εθνική μας κληρονομιά.

Οι μαθητές εργάστηκαν δημιουργικά, με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα, εκδηλώνοντας πνεύμα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ τους. Παράλληλα καλλιέργησαν τη φιλαναγνωσία, τη θεατρική και την αισθητική αγωγή, τη φαντασία, τον προφορικό και τον γραπτό τους λόγο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. K. Λαμπρινουδάκη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και όλοι οι γονείς των μαθητών της Γ τάξης του Σχολείου μας.
Η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αικ. Κούλη απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε το θέμα τού διαθεματικού προγράμματος. Ακολούθησε εισήγηση από τις δασκάλες των τμημάτων κ. Χ. Γεράνη και Ν. Μπατσούλη με τίτλο «Στόχοι τού προγράμματος και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο τής υλοποίησής του». Η εισήγηση συνοδευόταν από προβολή εποπτικού υλικού σχετικού με τη στοχοθεσία τού προγράμματος, τις δράσεις που αναπτύχθηκαν εντός και εκτός τού σχολικού χώρου, τις εικαστικές δημιουργίες και άλλες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια τού προγράμματος.
Το δεύτερο μέρος τής εκδήλωσης περιελάμβανε θεατρική παράσταση, την οποία είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και των δύο τμημάτων με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου τού Σχολείου κ. Μ. Κολοκοτρώνη. Η παράσταση αποτελείτο από δύο θεατρικά δρώμενα: «Το λιομάζωμα», σε σενάριο Χ. Γεράνη και Ν. Μπατσούλη, και «Αθηνά και Ποσειδώνας», σε σενάριο Φ. Δενδρινού. Πλαισιωνόταν από χορευτικά σύνολα και από τα τραγούδια «Η ελιά», «Οι ελιές», «Δεντράκι ευλογημένο», «Η Αθηνά», που δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγ. Βοτανοπούλου.
Στο κεντρικό χολ τού Σχολείου υπήρχε έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών, τα οποία δημιούργησαν με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μ. Ψυχάκη. Επίσης είχαν αναρτηθεί ατομικές και ομαδικές εργασίες που υλοποίησαν στο πλαίσιο των Ξένων Γλωσσών με την καθοδήγηση των καθηγητριών Αγγλικών κ. E. Παπαδοπούλου, M. Παναγιώτου, M. Δημητροπούλου και Γερμανικών κ. Ουρ. Τσίρου και Θ. Αρταβάνη.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30