Αρσάκεια Ιωαννίνων
Εισήγηση τού επίκουρου καθηγητή Αρχιτεκτονικής τού ΕΜΠ κ. Γυφτόπουλου παρακολούθησαν  οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016. Η ομιλία με τίτλο «Τα σπίτια τής γνώσης» πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου και ήταν μια χρονική αναδρομή στα σχολικά κτήρια από το παρελθόν μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η ημέρα έκρυβε αρκετές εκπλήξεις! Έτσι στους μικρούς μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να εργαστούν όπως οι φοιτητές τής Αρχιτεκτονικής: μετέτρεψαν τις δικές τους σχολικές αίθουσες σε εργαστήρια και κατασκεύασαν ομοιώματα (μακέτες) με τις τάξεις των ονείρων τους. Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους, χωρισμένα σε ομάδες, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια όχι μόνο τού κ. Γυφτόπουλου, αλλά και τής συζύγου του κ. Φίλιππα αρχιτέκτονος και αποφοίτου τού Αρσακείου, καθώς και φοιτητών τής Αρχιτεκτονικής Σχολής.
Η δράση αυτή οργανώθηκε στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φ.Ε. και την παρακολούθησαν η Διευθύντρια και οι Συντονίστριες των Σχολείων.