Αρσάκεια Πατρών
  facebook      banner1821
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 27 Ιανουαρίου 2016, στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων τού Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, η προγραμματισμένη εκδήλωση τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευση, τις εκδόσεις Πατάκη και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τού Γυμνασίου.
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτερόβαθμιας Εκππαίδευσης Δυτικής Ελλάδος.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, η οποία, με αφορμή το βιβλίο της «Σχολικός Εκφοβισμός – Bullying. Αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας – Τρόποι αντιμετώπισης», καθήλωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, προσεγγίζοντας με ιδιαίτερα άμεσο και επικοινωνιακό τρόπο το θέμα. Η κ. Ρασιδάκη έδωσε, μάλιστα, τη δυνατότητα στο κοινό να διατυπώσει ερωτήσεις, κρατώντας για δύο ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον του.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις τού Γυμνασίου,οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο, διάβασαν ποιήματα που εστίαζαν στα συναισθήματα των εμπλεκομένων προσώπων σε ένα περιστατικό εκφοβισμού και παρουσίασαν μια πρωτότυπη εικαστική σύνθεση για τους ρόλους στον σχολικό εκφοβισμό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, η κ. Γεωργία Αλεξοπούλου, εκπρόσωπος τής Εφορίας Αρχαιοτήτων, υπεύθυνη Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Συλλογών, η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό, οι
σχολικοί σύμβουλοι κ. Ψυχογυιοπούλου (Φιλολόγων), Σακκά (Μουσικής), Μπίρμπας (Πληροφορικής),
γονείς και εκπαιδευτικοί
Εκ μέρους τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, ο οποίος παρευρέθη σύσσωμος στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Βασιλική Γούδα.



Ανακοινώσεις Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30