Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28
Με το βραβείο τού ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» τίμησε τον Πρόεδρο τής Φ.Ε. καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στη Λευκωσία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης» και το Πανεπιστήμιο Frederick και τελούσε υπό την αιγίδα τού Υπουργού Παιδείας, και Πολιτισμού τής Κύπρου και τού Δημάρχου Λευκωσίας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε ότι το κοινωφελές, επιστημονικό και πολιτιστικό ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης» ανακήρυξε τον κ. Μπαμπινιώτη επίτιμο διά βίου πρόεδρό του και αποφάσισε να τον τιμήσει αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά του στην παιδεία. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Frederick  κ. Γεώργιος Δημοσθένους, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, οι οποίοι τόνισαν τη συμβολή τού κ. Μπαμπινιώτη στη μελέτη τής ελληνικής γλώσσας.
Στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης μίλησε για τη δύναμη τής ελληνικής γλώσσας παρουσιάζοντας και το νέο του λεξικό των παραγώγων και συνθέτων τής Νέας Ελληνικής.
Στο πολυπληθές ακροατήριο παρών ήταν και ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

 Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου 2017, ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακολούθησε διάλεξη τού καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη με τίτλο «Γλώσσα και δημοσιογραφία». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την τελετή βράβευσης των δημοσιογραφικών διαγωνισμών που διοργάνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο τού Έλληνα γλωσσολόγου: «Αγαπητέ κ. καθηγητά, σας καλωσορίζουμε και πάλι με εγκαρδιότητα στο νησί μας ως έναν άνθρωπο που μεταφέρετε τα φώτα σας με ενάργεια και με τρόπο εύληπτο και πάντοτε δημιουργικό. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, αλλά και για όλους μας, να σας έχουμε κοντά μας όχι μόνο ως δάσκαλο και καθοδηγητή στις όμορφες και πολύπλοκες διαδρομές τής ελληνικής γλώσσας, αλλά και ως έναν κηδεμόνα τής γλώσσας μας, ως έναν άνθρωπο που έχει αναλάβει ως προσωπική ευθύνη και χρέος την υπεράσπιση αυτού τού εθνικού θησαυρού που ονομάζεται ελληνική γλώσσα».

Μετά τη διάλεξη ο κ. Αναστασιάδης επέδωσε στον κ. Μπαμπινιώτη τιμητική πλακέτα.

Τη βράβευση κάλυψαν τα κυπριακά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Εφημερίδα "Η Σημερινή"

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Ιστότοπος Real.gr

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA-Κύπρου, ANT1-Κύπρου και SigmaLive.com