logo-pasxa
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 13 1
week 14 2 3 4 5 6 7 8
week 15 9 10 11 12 13 14 15
week 16 16 17 18 19 20 21 22
week 17 23 24 25 26 27 28 29
week 18 30

Από τα Αρσάκεια οι 2 στις 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις

Σημαντική διάκριση για την αρσακειακή οικογένεια αποτελεί η επιλογή στο top-10 πανελλαδικά για το 2016-2017 των μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης «i-project» και τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης «THESSeeker».

Περισσότερα...

Ο Γ. Μπαμπινιώτης στην εκπομπή «Στα άκρα» τής ΕΡΤ 1, 28/4/2017

Πόσο έχει αλλάξει η ελληνική γλώσσα; Ο καθηγητής Γλωσσολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών  Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στις 23.15, στην ΕΡΤ 1, όπου θα μιλήσει για τη γλωσσική ένδεια των νέων μας. Ο κ. Μπαμπινιώτης εξηγεί -μεταξύ άλλων- ποια είναι «τα εγγόνια και τα δισέγγονα» τής  γλώσσας μας, πώς παράγονται οι λέξεις στην Ελληνική και πώς συντίθενται και σε τι διαφέρουν ως προς τη δομή τους και τη φιλοσοφία τους τα Ελληνικά από τα Αγγλικά.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων από τον Μάιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς Βιβλίου

Στον νέο κύκλο μαθημάτων θα διδάξουν:
- O διακεκριμένος καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, σειρά 5 μαθημάτων με τίτλο Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο (από τις 23/5)

Περισσότερα...

Το 2o ATSMUN στα Αρσάκεια Πατρών 27-30/4

Μετά την επιτυχία τής πρώτης διοργάνωσης τού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Arsakeia – Tositseia Schools Model United Nations από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2017.

Περισσότερα...

Open day στην Εκάλη με πλήθος κόσμου

Σάββατο 1η Απριλίου, ανοιχτές οι πόρτες του Αρσακείου-Τοσιτσείου Σχολείου!

Αν και πρωταπριλιά, ήταν όλα αληθινά!

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν σήμερα τους χώρους του Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Εκάλης με σκοπό να γνωρίσουν το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Οι 10οι Ρητορικοί Αγώνες (18-20 Μαρτίου 2017)

Μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων συμμετείχαν στη  Ι΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία διοργανώνεται από τη Φ.Ε. και πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2017 στα  Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και στη Στοά τού Βιβλίου.

Περισσότερα...

Μεγάλη επιτυχία τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 την «Ημέρα Φυσικών Επιστημών: Πειραματίζομαι - Συν-ερευνώ - Διαγωνίζομαι» στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης .
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 600 περίπου μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Περισσότερα...

Φ.Ε. & CHS-Harvard: Επιμορφωτική ημερίδα με εξαιρετικές εισηγήσεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελών τής ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας  (πανεπιστημιακών, ερευνητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών στελεχών τής δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 η επιμορφωτική ημερίδα για την ελληνική γλώσσα («Από τον Όμηρο στη Νέα Ελληνική: διαχρονικές προσεγγίσεις στην ελληνική γλώσσα»), που οργανώθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια ‒ Τοσίτσεια Σχολεία) σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Harvard στη Στοά τού Βιβλίου στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο

Στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού και το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν μαθητές και γονείς για να τους ξεναγήσουν στους χώρους τους και να τους μυήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούν τα Αρσάκεια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ανοιχτές τάξεις, πολύχρωμες μπλούζες, ζεστά χαμόγελα, αστείρευτο κέφι και πολύς κόσμος κυριάρχησαν στο «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.
Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν 7 διαφορετικά σπονδυλωτά εργαστήρια: ταξίδεψαν από τον εντυπωσιακό κόσμο των πειραμάτων στην ανατρεπτική σκέψη τής δημιουργικής γραφής, από τη γλώσσα τής ζωγραφικής και των χρωμάτων στους κώδικες τής ρομποτικής, από τις δεξιότητες στον προφορικό λόγο στις δεξιότητες ζωής, από τους μαθηματικούς γρίφους στα αθλητικά παιχνίδια.
Όλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, ψυχαγωγήθηκαν από τον Μουσικό Όμιλο και τη Ρεμπέτικη Κομπανία τού Σχολείου και χόρεψαν ταραντέλα με τους Encardia.
Οι μαθητές έφυγαν κρατώντας τις δημιουργίες τους και υπέροχες αναμνήσεις!

Πλήθος γονέων και μαθητών υποδέχθηκε το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης ανοίγοντας τις πόρτες του την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες τής εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μικροί και μεγάλοι μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ρητορικά αγωνίσματα και παιχνίδια, σε πειράματα Χημείας και Βιολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, να παρακολουθήσουν επιδείξεις τού Ομίλου Ρομποτικής και Forensics (αγγλική δικανική ρητορική), αλλά και να παίξουν στο mind trap, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ετοίμασαν οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικών με την επίβλεψη των καθηγητριών τους.
Καθώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μαθητών τής Στ΄ τάξης Δημοτικού και τής Α΄ τάξης Γυμνασίου στο εξωτερικό γήπεδο, ενώ διοργανώθηκαν και αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ.
Κατά τη διάρκεια τού δίωρου μαθητές τού τμήματος Γαλλικών προσέφεραν κρέπες και άλλες λιχουδιές στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που παρασκεύασαν οι ίδιοι. Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών τής Στ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν από διευθυντές και καθηγητές τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου για τις θετικές προκλήσεις και προοπτικές που διανοίγονται με τη μετάβαση των παιδιών τους στον νέο κύκλο σπουδών και τη μαθητεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τού Αρσακείου, καθώς και για τη λειτουργία των Απογευματινών Ομίλων.
Οι δραστηριότητες τού «Ανοιχτού και Ζωντανού Σχολείου» ολοκληρώθηκαν με τον πιο μελωδικό τρόπο: την τελική πρόβα τού μουσικού σχήματος Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και Αποφοίτων, ενόψει τής συμμετοχής τους στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η Υπουργός Πολιτισμού στο Αρσάκειο Τιράνων

Στο πλαίσιο τής επίσημης επίσκεψής της στην Αλβανία, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, απόφοιτη τού Αρσακείου, επισκέφθηκε το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. Τη συνόδευαν η πρέσβης τής Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή και η διπλωματική σύμβουλος κ. Άννα Δαλαμάγκα.

Περισσότερα...