logo
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Α΄ Βραβείο στα "Πρόσωπα τής χρονιάς" για τα Αρσάκεια Πατρών

Τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών πήραν το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία "Γράμματα" για τη διοργάνωση τού 1ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (MUN) στην Πάτρα το 2016 με θέμα την ξενοφοβία. Το βραβείο -το οποίο κέρδισαν στο πλαίσιο τού ανοιχτού διαγωνισμού για τον θεσμό "Πρόσωπα τής χρονιάς" που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος- παρέλαβαν οι διευθυντές των Αρσακείων Πατρών, κ. Μαρία Τουλιάτου (Δημοτικού), Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος (Γυμνασίου) και Εμμανουήλ Πετράκης (Λυκείου).

Περισσότερα...

Τα κείμενα τού Αποστόλου Αρσάκη. Νέα έκδοση τής Φ.Ε.

Με την ευκαιρία τού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας των Αρσακείων Σχολείων, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία τιμώντας τον ευεργέτη της Απόστολο Αρσάκη εξέδωσε σε βιβλίο τα δημοσιεύματά του στην ελληνική γλώσσα. Στην έκδοση αυτή αναδεικνύονται η λογιότητα τού Αρσάκη, οι πνευματικές του ανησυχίες καθώς και η βαθιά γνώση του τής Ελληνικής.

Περισσότερα...

Πανηγυρική χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Πανηγυρική χριστουγεννιάτικη συναυλία
Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, συνδιοργάνωσε με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μεγάλη πανηγυρική χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Περισσότερα...

Υποτροφίες τού Ιδρύματος Ωνάση στο Αρσάκειο Τιράνων

Το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, επ’ ευκαιρία τού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας των μη κερδοσκοπικών Αρσακείων Σχολείων, ανακοινώνει πως διεξήχθησαν την πρώτη εβδομάδα τού Δεκεμβρίου σε υποδειγματικές συνθήκες οι διαγωνισμοί για την απόδοση των κάτωθι υποτροφιών και των χρηματικών βραβείων, τα οποία προσφέρει το Ίδρυμα Ωνάση, στηρίζοντας το παιδευτικό έργο και τις ελληνικές σπουδές:

Περισσότερα...

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού: βραβεύτηκε ξανά ως Οικολογικό Σχολείο

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) «Οικολογικά Σχολεία» διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης και επαναβράβευσης των σχολείων που συμμετέχουν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη.

Περισσότερα...

Το αδιαχώρητο στη χριστουγεννιάτικη συναυλία τής Χορωδίας των Αρσακείων Ψυχικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας Γυμνασίων - Λυκείων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου η πέρα πάσης προβλέψεως προσέλευση του κοινού δημιούργησε το αδιαχώρητο και ανάγκασε τη διοίκηση του Κέντρου να ανοίξει την πρόσβαση και σε δύο εξώστες, που, μαζί με τον κυρίως χώρο του φουαγιέ, μόλις μπόρεσαν να χωρέσουν το πλήθος του κόσμου.

Περισσότερα...

"Είμαστε από καλή γενιά": η παράσταση που μάγεψε!

Το ενθουσιώδες χειροκρότημα τού κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα Τριάντη τού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απέσπασε η μουσική παράσταση «Είμαστε από καλή γενιά» που παρουσίασε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία γιορτάζοντας τα 180 χρόνια προσφοράς των Αρσακείων Σχολείων στην ελληνική παιδεία και στον πολιτισμό τού τόπου μας.

Περισσότερα...

Μητσιάς, Ευαγγελινός κ.ά. μιλούν για την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής

kaligeniapage«Είμαστε από καλή γενιά»… 180 χρόνων!

To 2016 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια Σχολεία γιορτάζουν τα 180 χρόνια προσφοράς τους στην ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό τού τόπου μας.

Κεντρική εκδήλωση αυτού τού εορτασμού είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Είμαστε από καλή γενιά» (στίχος τού Ελύτη από την ποιητική συλλογή Ήλιος ο Πρώτος), που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμπαραγωγή τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και τού Μεγάρου Μουσικής.

Περισσότερα...

Αρσάκειο Δημοτικό Θεσ/νίκης: μεγάλη πανηγυρική συναυλία

imth-dhmtΤη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών τού Α.Π.Θ η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Χριστός γεννᾶται ... δοξάσατε» που συνδιοργανώνει το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση οι μαθητές τής Ε΄ τάξης με τα παιδιά τής χορωδίας τής ΙΜΘ και με τη συμφωνική ορχήστρα τού Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Βυζαντινός Χορός “Ηδύμελον”, αποδίδοντας ύμνους τού Αγίου Δωδεκαημέρου.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Δείτε το πρόγραμμα

F. Viva & Chr. Ηudson τού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ν. Υόρκης στο Β' Τοσίτσειο Δημοτικό!

Ο Διευθυντής τού εκδοτικού τμήματος τού Μουσείου ΜΟΜΑ (Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ν. Υόρκης) και ο βραβευμένος εικονογράφος FrankViva στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό!

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 οι μικροί μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά δύο σπουδαίους ανθρώπους τής σύγχρονης τέχνης αλλά και να δουν να «ζωντανεύουν» μπροστά τους, από τον διάσημο συγγραφέα και εικονογράφο Frank Viva, οι ήρωες τού βιβλίου που επεξεργάστηταν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.

O Frank Viva, εκτός από τα δέκα εξώφυλλα που εικονογράφησε τα δύο τελευταία χρόνια για το περιοδικό The New Yorker, δημοσίευσε τρία βιβλία για παιδιά με τεράστια εκδοτική επιτυχία. Από αυτά το "Along along Road" ανακηρύχθηκε από τους Τimes τής Νέας Υόρκης ένα από τα δέκα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία τού 2011. Ο Viva είναι επίσης ιδρυτής τής εταιρείας Viva & Co.

O διευθυντής τού εκδοτικού τμήματος τού Μουσείου ΜΟΜΑ Christopher Ηudson συνόδευε τον Frank Viva, ο οποίος παρουσίασε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο του «O μικρός Φράνκ αρχιτέκτονας». Εκείνοι με τη σειρά τους παρουσίασαν στους δύο προσκεκλημένους τους τις εργασίες που φιλοτέχνησαν στο μάθημα των Εικαστικών, με την καθηγήτριά τους κ. Εύη Λαπαναίτη, εμπνευσμένοι από το συγκεκριμένο βιβλίο που διάβασαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας με τους καθηγητές τους κ. Ε. Θεοδωρίδη και Μαρία Τσίτσου.
image001 001
Με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού εκδοτικού οίκου Μέλισσα κ. Άννας-Μαρίας Βλάσση, οι μαθητές συζήτησαν με τον συγγραφέα, έπαιξαν με τα αντικείμενα-παιχνίδια που συνδέονταν με την ιστορία τού βιβλίου του και πρότειναν τις δικές τους ιδέες στον κ. Viva.              

Στο τέλος τής εκδήλωσης ο κ. Viva ζωγράφισε ένα σχέδιο εξηγώντας στα παιδιά πώς με απλές γραμμές μπορείς να αναπαραστήσεις αυτό που σκέφτεσαι. Οι μαθητές από τη συνάντηση αυτή απεκόμισαν μεγάλα οφέλη για τον πολιτισμό και την τέχνη και, το σημαντικότερο, γνώρισαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες τής σύγχρονης τέχνης.

View the embedded image gallery online at:
http://arsakeio.gr/gr/latest#sigProIdae73fa6b35