Εκτύπωση

Στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα και με την εγκύκλιο τού ΥΠΑΙΘΑ, το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών τίμησε τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και τής Ελληνικής Παιδείας.

Το πρωί οι μαθητές, μαζί με όλο το διδακτικό προσωπικό, παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στο Πλατάνι Ρίου Πατρών. Σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, κατά την ελληνική θρησκευτική παράδοση, προσφέρθηκε σε ατομική συσκευασία τεμάχιο άρτου εκ τής αρτοκλασίας. Ακολούθως, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων παρακολούθησαν, στον Πολυχώρο τού Σχολείου, επίκαιρη ομιλία τού πατρός Αμβροσίου Γκουρβέλου, ιερέως τής Ι. Μ. Πατρών, με θέμα τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.

Ακόμη, στις αίθουσές τους, οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν αφιέρωμα που αφορούσε στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και συζήτησαν με τις δασκάλες τους για την προσφορά αυτών στον Χριστιανισμό και στα Ελληνικά Γράμματα. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ και Στ΄ τάξης έλαβαν πολυσέλιδο αναμνηστικό φυλλάδιο με εκτενή αναφορά στον βίο, το έργο και τη συμβολή των Πατέρων των Γραμμάτων και τής Παιδείας στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.