Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
«Μίλα και Σουτ» (Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις)
Η ομάδα "ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ" παρουσιάζει στις 4 Δεκεμβρίου 2016  στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις τού Σχολείου μας τη νέα διαδραστική μουσική θεατρική παράσταση γεμάτη νότες, παύσεις και  μουσική στη Μουσική Βιβλιοθήκη. Σε πρωτότυπο κείμενο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία τού Γκάυ Στεφάνου, με υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά σε πιάνο, ακορντεόν και κρουστά, η Μουσική Βιβλιοθήκη υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό και  ποιοτικό θέαμα.
Νέα στοιχεία σε αυτήν τη φρέσκια πρόταση αποτελούν οι εντυπωσιακές κούκλες, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον.
Περίληψη: Ο νεαρός Μάρκος είναι ένα αγόρι που αγαπάει πολύ τη μουσική, αλλά ντρέπεται να παίξει πιάνο μπροστά σε άλλους. Όταν ένας συμμαθητής του τον αποκαλέσει κοροϊδευτικά, μπροστά σε όλους, «παύση», ο Μάρκος θα αναστατωθεί, μπαίνοντας έτσι με τη φαντασία του σε ένα όνειρο, όπου στη Χώρα τής Μουσικής οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις και ζουν γιορτάζοντας και τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα τής μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι και ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ.
Όταν από ένα τρομερό λάθος ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί και αυτή από τη πόλη ως παύση!
Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Ρε να τους κυνηγάει και τις διαφορές που χωρίζουν τους δύο νέους να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος τού οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να μπορεί και να «σωπαίνει» και ο Σουτ θα διεκδικεί τον χώρο του και θα «μιλά».
Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια τής αυτογνωσίας, τού θάρρους να αποδεχθεί κανείς τον εαυτό του και να υπερασπιστεί την αξία του, ενώ πραγματεύεται και τη δυναμή τής φιλίας και τής συνεργασίας που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά βελτιώνεται από αυτήν!
Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες και πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι παύσεις στη μουσική!
Κείμενο - Μουσική- Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη,
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου,
Κούκλες: Δήμητρα Κωνσταντινίδου,
Σκηνικά-Ειδ.Κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Παίζουν οι Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Πανάδης, Σωτηρία Ρουβολή