logo
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία των Αρσακείων Πατρών «ζέστανε» την Πλατεία Γεωργίου

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Αρσακείων Σχολείων «ζέστανε» την Πλατεία Γεωργίου
150 μαθητές και απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων Πατρών υπό την καθοδήγηση τής κ. Λ. Λυμπεροπούλου, κ. Π. Σουβαλιώτη, καθηγητριών Μουσικής και κ. Σπ. Σκιαδαρέση καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, ένωσαν τις φωνές τους και απέδωσαν με μοναδικό τρόπο χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους στις σκάλες τού Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων", στην Πλατεία Γεωργίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Περισσότερα...

Συνάντηση με αστροφυσικό, μαθητή τού Στ. Χόκινγκ

Συνάντηση με αστροφυσικό, μαθητή τού Στ. Χόκινγκ
Τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον αστροφυσικό, μαθητή τού Στίβεν Χόκινγκ και βραβευμένο συγγραφέα δρα Κριστόφ Γκαλφάρ είχαν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

Περισσότερα...

Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως

Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως
Ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η χορωδία Graduarti (απόφοιτοι των Τοσιτσείων), με την καθοδήγηση-διδασκαλία τής υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Χριστίνας Βαρσάμη, συμμετείχαν στη μουσική παράσταση «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως», τού Δημήτρη Παπαδημητρίου με ερμηνεύτρια τη Φωτεινή Δάρρα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Περισσότερα...

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανοικτή εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία (Γυμνάσιο – Λύκειο) Πατρών, το βράδυ τής περασμένης Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2016, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής και προσφοράς τού μεγάλου μας συνθέτη, που συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Περισσότερα...

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: ο απόηχος

Λαμπρό Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: ο απόηχος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανοικτή εκδήλωση–αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, το βράδυ τής Δευτέρας 9 Μαρτίου 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο τού μεγάλου μας συνθέτη.

Το κοινό τής Πάτρας που κατέκλυσε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου, είχε μια γόνιμη και καρποφόρο συνάντηση με τον «Ποιητή των ονείρων μας», και φάνηκε να απολαμβάνει κυριολεκτικά τις αναφορές στη ζωή και το έργο του, που είχαν προετοιμάσει άψογα οι μαθητές τού Σχολείου επιστρατεύοντας κάθε μορφή τέχνης, τη μουσική, τον χορό, τη δραματοποίηση, την ποίηση, τη συνέντευξη, τα πάντα! Στην εκδήλωση συμμετείχε και το μουσικό Σχήμα Νυκτών Εγχόρδων «Ευήκοον Μέλος».

Περισσότερα...

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Χορωδίας Δημοτικού, ο Όμιλος Χορωδίας Γυμνασίου – Λυκείου – Αποφοίτων και ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής τού Δημοτικού των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση τού μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, πραγματοποίησαν εκδήλωση – αφιέρωμα την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τελετών τού Α.Π.Θ.

Περισσότερα...

Μεγαλειώδης συναυλία στον Άγιο Ανδρέα Πατρών

Συναυλία στον Άγιο Ανδρέα: «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος... Χριστούγεννα κι Ανάσταση»
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μεγαλειώδης συναυλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών που πραγματοποιήθηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το βράδυ τής Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 2014,  στον νέο ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου.

Περισσότερα...

Ο Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αρσάκειο Τιράνων

Ο Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αρσάκειο Τιράνων
Επίσκεψη στο Αρσάκειο Τιράνων ενέταξε στο πρόγραμμα του ο Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατά το επίσημο διήμερο ταξίδι του στην Αλβανία. Στα πρόσωπα τής αντιπροσωπίας που τον συνόδευσαν συμπεριέλαβε και τον Πρόεδρο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Περισσότερα...

Επιμορφωτική συνάντηση δασκάλων

Επιμορφωτική συνάντηση δασκάλων
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού,  επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Νέα στοιχεία στη Γραμματική τού Δημοτικού Σχολείου», που διοργάνωσαν οι Συντονίστριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Σοφία Σταθοπούλου και Αθηνά Μακροπόδη για τους δασκάλους των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Ψυχικού, Εκάλης και Πατρών.

Περισσότερα...

"Η λογοτεχνία ως δρώμενο": Φ.Ε. και Center for Hellenic Studies-Harvard

Συνέδριο από τη Φ.Ε. και το Χάρβαρντ στη Στοά τού Βιβλίου
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) τού Πανεπιστημίου τού Harvard, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους πάνω σε θέματα εκσυγχρονισμού τής διδασκαλίας τής αρχαίας ελληνικής γραμματείας μέσα από την έρευνα των επιρροών της στην ανθρώπινη σκέψη και έκφραση μέχρι σήμερα, διοργάνωσαν τριήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η Λογοτεχνία ως δρώμενο» (Literature as performance) από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.

Περισσότερα...