logo-pasxa
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 13 1
week 14 2 3 4 5 6 7 8
week 15 9 10 11 12 13 14 15
week 16 16 17 18 19 20 21 22
week 17 23 24 25 26 27 28 29
week 18 30

Μαθητική ημερίδα: Η Αριστοτελική σκέψη στον σύγχρονο κόσμο

"Η Αριστοτελική σκέψη στον σύγχρονο κόσμο"
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην Εστία Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, αποτελούμενο από καθηγητές τού Πανεπιστημίου Πατρών, εκπαιδευτικούς, γονείς μαθητών, φοιτητές και μαθητές από σχολεία τής Πάτρας, διεξήχθη η μαθητική ημερίδα "Η Αριστοτελική Σκέψη στον Σύγχρονο Κόσμο" με προεδρεύοντες τους καθηγητές τού Τμήματος Φιλοσοφίας τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Π. Κόντο και Σ. Σταυριανέα.

Περισσότερα...

Μεγάλη επιτυχία τού πρότζεκτ «Η Ελληνική Ποίηση στην Ιαπωνία»

Μεγάλη επιτυχία τού πρότζεκτ «Η Ελληνική Ποίηση στην Ιαπωνία»
Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές», παρουσίασε με επιτυχία την εκδήλωση «Η Ελληνική Ποίηση στην Ιαπωνία», στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 7.30 μ.μ.

Περισσότερα...

Όλα ήταν όμορφα στο Ανοιχτό Σχολείο!

Όλα ήταν όμορφα στο Ανοιχτό Σχολείο!
Ανοιχτές τάξεις

    Πολύχρωμες μπλούζες

         Ζεστά χαμόγελα

                   Αστείρευτο κέφι

και… πολύς πολύς κόσμος

στο «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Γυμνάσια Σχολεία το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017!

Παρακολουθήσαμε 7 διαφορετικά σπονδυλωτά εργαστήρια: «ταξιδέψαμε» από τον εντυπωσιακό κόσμο των πειραμάτων στην ανατρεπτική σκέψη της δημιουργικής γραφής, από τη γλώσσα της ζωγραφικής και των χρωμάτων στους κώδικες της ρομποτικής, από τις δεξιότητες στον προφορικό λόγο στις δεξιότητες ζωής, από τους μαθηματικούς γρίφους στα αθλητικά παιχνίδια …

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου, ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του, ψυχαγωγηθήκαμε από τον Μουσικό Όμιλο και τη Ρεμπέτικη Κομπανία του Σχολείου και χορέψαμε ταραντέλα με τους Encardia!

Φεύγουμε κρατώντας τις δημιουργίες μας και υπέροχες αναμνήσεις!

Ναι, το Ανοιχτό Σχολείο είναι ένα Ζωντανό, ολοζώντανο Σχολείο! 

Περισσότερα...

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία των Αρσακείων Πατρών «ζέστανε» την Πλατεία Γεωργίου

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Αρσακείων Σχολείων «ζέστανε» την Πλατεία Γεωργίου
150 μαθητές και απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων Πατρών υπό την καθοδήγηση τής κ. Λ. Λυμπεροπούλου, κ. Π. Σουβαλιώτη, καθηγητριών Μουσικής και κ. Σπ. Σκιαδαρέση καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, ένωσαν τις φωνές τους και απέδωσαν με μοναδικό τρόπο χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους στις σκάλες τού Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων", στην Πλατεία Γεωργίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Περισσότερα...

Συνάντηση με αστροφυσικό, μαθητή τού Στ. Χόκινγκ

Συνάντηση με αστροφυσικό, μαθητή τού Στ. Χόκινγκ
Τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον αστροφυσικό, μαθητή τού Στίβεν Χόκινγκ και βραβευμένο συγγραφέα δρα Κριστόφ Γκαλφάρ είχαν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

Περισσότερα...

Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως

Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως
Ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η χορωδία Graduarti (απόφοιτοι των Τοσιτσείων), με την καθοδήγηση-διδασκαλία τής υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Χριστίνας Βαρσάμη, συμμετείχαν στη μουσική παράσταση «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως», τού Δημήτρη Παπαδημητρίου με ερμηνεύτρια τη Φωτεινή Δάρρα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Περισσότερα...

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανοικτή εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία (Γυμνάσιο – Λύκειο) Πατρών, το βράδυ τής περασμένης Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2016, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής και προσφοράς τού μεγάλου μας συνθέτη, που συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Περισσότερα...

Λαμπρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: ο απόηχος

Λαμπρό Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: ο απόηχος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανοικτή εκδήλωση–αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, το βράδυ τής Δευτέρας 9 Μαρτίου 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο τού μεγάλου μας συνθέτη.

Το κοινό τής Πάτρας που κατέκλυσε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου, είχε μια γόνιμη και καρποφόρο συνάντηση με τον «Ποιητή των ονείρων μας», και φάνηκε να απολαμβάνει κυριολεκτικά τις αναφορές στη ζωή και το έργο του, που είχαν προετοιμάσει άψογα οι μαθητές τού Σχολείου επιστρατεύοντας κάθε μορφή τέχνης, τη μουσική, τον χορό, τη δραματοποίηση, την ποίηση, τη συνέντευξη, τα πάντα! Στην εκδήλωση συμμετείχε και το μουσικό Σχήμα Νυκτών Εγχόρδων «Ευήκοον Μέλος».

Περισσότερα...

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Χορωδίας Δημοτικού, ο Όμιλος Χορωδίας Γυμνασίου – Λυκείου – Αποφοίτων και ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής τού Δημοτικού των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση τού μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, πραγματοποίησαν εκδήλωση – αφιέρωμα την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τελετών τού Α.Π.Θ.

Περισσότερα...

Μεγαλειώδης συναυλία στον Άγιο Ανδρέα Πατρών

Συναυλία στον Άγιο Ανδρέα: «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος... Χριστούγεννα κι Ανάσταση»
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μεγαλειώδης συναυλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών που πραγματοποιήθηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το βράδυ τής Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 2014,  στον νέο ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου.

Περισσότερα...