Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, κατά τη διάρκεια τής 4ης και 5ης διδακτικής ώρας, όλα τα τμήματα τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, καθώς και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν δράση με τίτλο «Ναυαγοσωστική Δοκιμασία Αγάπης και Γνώσης». Η παρουσίαση οργανώθηκε σε δύο μέρη και πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο και το Κολυμβητήριο των Σχολείων μας.

Οι μαθητές διδάχθηκαν τεχνικές επιβίωσης, ασφάλειας στο νερό, κολύμβησης και σωτηρίων αθλημάτων. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), παρουσιάστηκε στους μαθητές μας το διεθνές πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών «Μια ευκαιρία στα παιδιά», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τού Υπουργείου Παιδείας και διδάσκεται στα Σχολεία, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το περιεχόμενό του είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και αναφέρεται στην πρόληψη πνιγμών, την κολύμβηση και την τεχνητή αναπνοή, καθώς και στις αξίες τής φιλίας, τής αγάπης, τής γνώσης και τής οικογένειας, ενώ θίγει και το θέμα τού παιδικού εκφοβισμού και τού "ευ αγωνίζεσθαι".

Η δράση ολοκληρώθηκε με επίδειξη στο Κολυμβητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών των Σχολείων μας, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αγωνίσματα τής αθλητικής ναυαγοσωστικής και ασκήσεις επιβίωσης. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δρ Στάθης Αβραμίδης, πρόεδρος τής ΜΚΟ Ελληνική Ναυαγοσωστική Αθλητική Ένωση. Ο κ. Αβραμίδης είναι μέλος τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης, τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης τής Ευρώπης, τής Μεσογειακής Ναυαγοσωστικής Συνομοσπονδίας, εταίρος τού Δικτύου Διάσωσης και σύμμαχος τού Ιδρύματος "Princess Charlene" τού Μονακό και τού Διεθνούς Κολυμβητικού "Hall of Fame".

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Όλα τα παιδιά, επίσης, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.