Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
sxolikos vios
logeio

poiites

kavafis

anaskafh

banner1821

Ο ρόλος του σχολείου


Το σχολείο δεν μπορεί παρά να είναι ένα όμορφο,  ασφαλές  και χαρούμενο περιβάλλον,  όπου  ο μαθητής, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και αγάπης, αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του, διευρύνει τις γνώσεις του και ανακαλύπτει τον κόσμο, καλλιεργεί τις δεξιότητές του, μαθαίνει τον εαυτό του και τους άλλους μέσα από τη συνύπαρξη και ωριμάζει συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις, ευαισθητοποιούμενος  για ποικίλα θέματα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και  ευθύνες,  συνεργαζόμενος και δημιουργώντας. 

Ποιοτική διδακτική διαδικασία

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να επιδιώκει την όλο και πιο ποιοτική διδακτική διαδικασία στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, να ενθαρρύνει πειραματικές μεθόδους διδασκαλίας, να προσφέρει δυνατότητες για βιωματική μάθηση, να δημιουργεί συνθήκες κατάλληλες για καινοτόμες δραστηριότητες με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας.

Ευκαιρίες για ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να δίνει ευκαιρίες για ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να αναζητά τις ιδιαίτερες κλίσεις και να αναπτύσσει τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών, να σχεδιάζει δραστηριότητες που προσφέρουν γνώσεις, εμπειρίες και ψυχαγωγία.

Νέες δυνατότητες και τεχνολογία

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να εκσυγχρονίζεται και να αξιοποιεί τις  νέες  δυνατότητες που θέτει στην υπηρεσία της μάθησης η τεχνολογία.

Συνεργασίες με άλλα σχολεία και φορείς

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, να επηρεάζει θετικά με τις δράσεις του τον κόσμο που το περιβάλλει, να είναι πρόθυμο για συνεργασίες με άλλα σχολεία και φορείς, εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς.

Το σχολείο προβάλλει πρότυπα

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να εμπνέει υψηλές αξίες και να προβάλλει ως  πρότυπα ανθρώπους,  οι οποίοι με τη ζωή και το έργο τους συνέβαλαν στη βελτίωση του ανθρώπου και στην εξέλιξη του πολιτισμού του.

Χώρος ελεύθερης έκφρασης

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης, μέσα στον οποίο  καλλιεργείται ο σεβασμός, η συνεργασία και οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Χώρος έμπνευσης, δημιουργίας, επικοινωνίας και χαράς

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να είναι χώρος έμπνευσης, δημιουργίας, επικοινωνίας και χαράς για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές.

Σας καλωσορίζουμε στο Β΄ Αρσάκειο–Τοσίτσειο  Γυμνάσιο Εκάλης και σας καλούμε να  μας γνωρίσετε μέσα από την ιστοσελίδα μας.  

Καλή περιήγηση!

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31