Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα «Ζω καλύτερα-Eυ ζην» - Υγεία και διατροφή, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, ξεκίνησαν μια δράση με την προβολή βίντεο με κινούμενα σχέδια στην καντίνα τού Σχολείου, μια εισαγωγή στο θέμα που προέβαλε ένα ισορροπημένο γεύμα κι ένα ανθυγιεινό γεύμα. Παρατήρησαν το βίντεο, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, μέσα από συζήτηση με τις καθηγήτριές τους, και στη συνέχεια απάντησαν σε φύλλο εργασίας με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Έπειτα παρατήρησαν την εικόνα με τις ομάδες τροφίμων. Έδωσαν έμφαση στα τρόφιμα που αποτελούν την κάθε ομάδα, καθώς και στα τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά και σ’ εκείνα που καταναλώνονται περιστασιακά. Στη συνέχεια έγραψαν τη σωστή λέξη που αντιστοιχεί στα τρόφιμα που είδαν σε εικόνες και, τέλος, δημιούργησαν την πυραμίδα διατροφής.

Ολοκλήρωσαν τη δράση με την προβολή ενός γαλλικού τραγουδιού για ένα ισορροπημένο πρωινό. Τέλος, ζωγράφισαν ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό και στη συνέχεια το περιέγραψαν στα Γαλλικά, σε φύλλο εργασίας, χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο και τη γραμματική που είχαν διδαχθεί.