Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2
Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 5 Φεβρουαρίου 2018, υποδέχθηκαν τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου.
Με αφορμή την ανάγνωση και την επεξεργασία τής σειράς ιστορικών παραμυθιών «Ιστορίες που τις είπε…» (Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων), στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας η συγγραφέας μίλησε μαζί τους για το παιδικό βιβλίο και την Ιστορία, αλλά και για την τέχνη τής συγγραφής και τής μετάφρασης παιδικών βιβλίων. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διατυπώσουν ερωτήσεις και απορίες σχετικά με όσα διάβασαν, αλλά και στη συγγραφέα να τους μεταδώσει την αγάπη της για τη συγγραφή ιστορικών βιβλίων, την οποία θεωρεί τον καλύτερο τρόπο για να αφηγηθεί κάποιος την αλήθεια. Οι έξι αφηγητές τής σειράς, «Πόλεμος», «Θάλασσα», «Δρόμος», «Αγορά», «Φως», είναι έννοιες-κλειδιά για την αρχαία ελληνική Ιστορία. Επιλέγοντας ο καθένας να πει τις αγαπημένες του ιστορίες, καταφέρνουν να αφηγηθούν ολόκληρη την ελληνική αρχαιότητα και να τη φωτίσουν από διαφορετική γωνιά ο καθένας.
Στη συνέχεια μοιράστηκε με τα παιδιά σημαντικές γνώσεις της σχετικά με τον πόλεμο. Συγκεκριμένα μίλησε για την ενδυμασία, τον εξοπλισμό και τις πολεμικές τακτικές που εφάρμοζαν οι Έλληνες πολεμιστές προκειμένου να νικήσουν τον εχθρό και να επιζήσουν ύστερα από μια δύσκολη αναμέτρηση μαζί του.
Αναφέρθηκε και στην καινούργια σειρά βιβλίων που ετοιμάζει με τίτλο «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα», η οποία έχει στόχο να δείξει πως το Βυζάντιο δεν αποτελείται από σκοτεινές και σκονισμένες ιστορίες. Αντίθετα λάμπει σ’ όλα τα χρώματα τού ουράνιου τόξου και σε μερικά ακόμα. Σε χρώματα, δυνατά, λαμπρά και ολοζώντανα!
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα να γράφει τη δική της αφιέρωση στα βιβλία των παιδιών, κάτι που ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μαθητές.

Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31