Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

28η Οκτωβρίου 1940... Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος...

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα τής ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων.

Είναι σταθμός με βαθύ νόημα, γιατί θα συμβολίζει πάντα την πάλη τού δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που καθοδήγησαν πάντοτε τον εθνικό μας βίο.

Συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση στην τυραννία και την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Ο πολλαπλός αυτός συμβολισμός καθιστά τον εορτασμό τής 28ης Οκτωβρίου διαχρονικά επίκαιρο και παιδευτικά αναγκαίο στις νεότερες γενιές.

Με αυτές τις σκέψεις, με συναισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης γιόρτασαν και εφέτος την 28η Οκτωβρίου με ποικίλα αφιερώματα, παρουσιάσεις, απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και, φυσικά, με την τελετή τής παράδοσης τής Σημαίας, και ανανέωσαν την υπόσχεσή τους να παραμείνουν όρθιοι στις επάλξεις τού αγώνα για την ελευθερία και την πρόοδο...

Δείτε μέρος του αφιερώματος εδώ