Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού διαθεματικού σχεδίου εργασίας «Σαν χτυπήσει το κουδούνι»,  οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά στην τάξης τους, στις 17 Μαΐου 2016, την κ. Γιούλα Ατσαβέ, πρώην λυκειάρχη, τού Β΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.
Η κ. Ατσαβέ μίλησε στα παιδιά για την ιστορία τού Σχολείου τους, για τους ευεργέτες του, τον Απόστολο Αρσάκη και το ζεύγος Ελένης και Μιχαήλ Τοσίτσα, για ένδοξα μέλη του, όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Διονύσιο Σολωμό. Οι μικροί μαθητές έμαθαν για τη σημασία και τη σπουδαιότητα τής ίδρυσης τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στα δύσκολα εκείνα χρόνια που βίωνε η πατρίδα μας. Η προσφορά της ήταν ανεκτίμητη για την εκπαίδευση όλης τής χώρας, αλλά ιδιαίτερα για τα άπορα και ορφανά κορίτσια εκείνης τής εποχής. Η κ. Ατσαβέ τόνισε στα παιδιά πως η Φ.Ε., με 180 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην εκπαίδευση τής Ελλάδας, προσφέρει ανεκτίμητης αξίας έργο.
Στη συνέχεια τους μίλησε για τις εμπειρίες της ως εκπαιδευτικού στα Αρσάκεια, για τις αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που έζησε όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια απάντησε στις άπειρες ερωτήσεις που είχαν για το αγαπημένο τους Σχολείο με χιούμορ και ευαισθησία. Τέλος, τους ευχήθηκε να είναι σωστοί και άξιοι άνθρωποι, γεμάτοι αγάπη για τη γνώση.