Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Την 1η θέση ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα κατέλαβε η ομάδα Arsakeio Thunderstruck τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου.
Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Άγγελος Πετράκης, Παύλος Πολίτης και Νικόλας Σιδέρης που συμμετέχουν στον Απογευματινό Όμιλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο Όμιλος λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου. Τα παιδιά μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να συναρμολογούν και να προγραμματίζουν ρομπότ, με τη βοήθεια τού Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0.

Κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες
Οι μαθητές τού Αρσακείου διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open και παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ διαστημοκαθαριστή που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν. Το ρομπότ «space debris sweep» εντοπίζει δορυφόρους που είναι πλέον ανενεργοί και τους μεταφέρει στον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου ανακυκλώνονται και έτσι καθαρίζεται το διάστημα από επικίνδυνα απορρίμματα. Οι μαθητές παρουσίασαν τον διαστημοκαθαριστή τους σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα προσομοίωσης τού διαστήματος, που κατασκεύασαν οι ίδιοι με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλας Στασινοπούλου και τού τεχνικού προσωπικού τού Σχολείου.

patra mundial
Κλικ για να διαβάσετε το άρθρο τής εφημερίδας "Πελοπόννησος"


Οι τρεις μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι τής Ρωσίας από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2014 και διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Robot Olympiad (WRO).

Όταν η τεχνολογία συναντά την εκπαίδευση και μια ομάδα από επινοητικούς μαθητές με όρεξη για δουλειά, τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εντυπωσιακά! Μπράβο, παιδιά! Καλή επιτυχία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα! Μας κάνετε περήφανους!