Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Γέρου, Γεώργιος-Χρήστος Κουής (Β΄ τάξη) και Νικόλαος Τσιλίκας (Γ΄ τάξη) κατάκτησαν το 2ο βραβείο, με βαθμολογική διαφορά μόλις 0,06/100 από την ομάδα που απέσπασε το 1ο βραβείο, στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας (Social Innovation Relay, www.sir.ja-ye.org), που υλοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), παράρτημα τού οργανισμού Junior Achievement στην Ελλάδα (www.ja-ye.org).
Στόχος τού διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να καλλιεργήσουν πρωτοπόρες ιδέες και λύσεις για τα σημερινά κοινωνικά ζητήματα και συγχρόνως να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που χρειάζεται για να αναδειχθούν στο μέλλον κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες.
Ο τελικός πανελλαδικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά (online) σε ειδική πρωτοποριακή πλατφόρμα στις 20 Ιουνίου 2014.
Η Δανάη Γέρου, ο Γεώργος-Χρήστου Κουής και ο Νικόλαος Τσιλίκας  πρότειναν τη δημιουργία μιας επιχείρησης με την επωνυμία “Sempreviva”, η οποία ανέλαβε τη δημιουργία τής συσκευής «Ethalyzer» που ενσωματώνεται στο τιμόνι τού αυτοκινήτου και, μέσω ειδικού υπερευαίσθητου αισθητήρα που διαθέτει, ανιχνεύει από την ανάσα τού οδηγού το αλκοόλ. Έτσι, μπορεί να αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός έχει υπερβεί τα θεσμοθετημένα όρια επιτρεπτής κατανάλωσης αλκοόλης και με τη βοήθεια ενός μηχανικού συστήματος να αναχαιτίζει την εκκίνηση τού αυτοκινήτου, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται σε υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλης.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στα κεντρικά γραφεία τής HP στο Χαλάνδρι, παρουσία τής Γενικής Διευθύντριας τού ΣΕΝ κ. Μαρίας Λαϊνά, τής Διευθύντριας των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τού ΣΕΝ κ. Βάνας Ρόζου, τής εκπροσώπου τής Hewlett-Packard (ΗP) κ. Αντιγόνης Ζήκου, των εθελοντών-συμβούλων, των καθηγητών και όλων των διακριθέντων ομάδων.
Οι μαθητές παρέλαβαν το βραβείο, τιμητικά πιστοποιητικά διάκρισης και δώρα νέας τεχνολογίας από τον παγκόσμιο χορηγό τού ΣΕΝ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hewlett-Packard (ΗP), συζήτησαν με τους μαθητές των άλλων ομάδων, τους συμβούλους τού προγράμματος και ένιωσαν ικανοποιημένοι για την κοινωνική συνεισφορά τής εφεύρεσής τους.
Υπεύθυνη τού Προγράμματος της «Επιχειρηματικότητας» στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών. Εθελοντής-σύμβουλος στο επιχειρηματικό εγχείρημα ήταν ο κ. Ηλίας Γκούβελης, διευθυντικό στέλεχος τής Hewlett Packard (HP).

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα τής εφημερίδας "Το Βήμα".