Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Γέρου και Γεώργιος-Χρήστος Κουής απέσπασαν το 2ο βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2014), που διοργανώθηκε στο πλαίσιο τού 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ennovation. Με τη διάκρισή τους αυτή κέρδισαν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2014.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 κατά τη διάρκεια τού 11ου Φοιτητικού Συνεδρίου με θέμα «Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα», που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Συνεδριακό Κέντρο τής Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).
Ο Διαγωνισμός (www.ennovation.gr) διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN) τού Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia τής Κύπρου και περισσότερα από δέκα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τού Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους τού διαδικτύου, τού κινητού κ.λπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στη δόμηση τού επιχειρηματικού σχεδίου και στην πιθανή υλοποίηση τής ψηφιακής υπηρεσίας κ.λπ.
Εφέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να προτείνουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, νέων υπηρεσιών που αφορούν στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας όχι απλώς τα χαρακτηριστικά τής ιδέας, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησης και εξέλιξής του σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Υπεύθυνη τού προγράμματος «Επιχειρηματικότητας», η οποία καθοδήγησε και τους μαθητές, είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
Η πρόταση τής μαθήτριας Δανάης Γέρου και τού μαθητή Γεωργίου-Χρήστου Κουή αφορούσε στη δημιουργία μιας μεσαίας επιχείρησης με την επωνυμία «Ethalyzer». Αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συσκευής που ενσωματώνεται στο τιμόνι τού αυτοκινήτου και, μέσω τού ειδικού υπερευαίσθητου αισθητήρα που διαθέτει, ανιχνεύει από την ανάσα τού οδηγού το αλκοόλ. Έτσι, μπορεί να αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός έχει υπερβεί τα θεσμοθετημένα όρια επιτρεπτής κατανάλωσης αλκοόλης και με τη βοήθεια ενός μηχανικού συστήματος να αναχαιτίζει την εκκίνηση τού αυτοκινήτου, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται σε υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ.