Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Την 1η θέση κατέκτησε η μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ευγενία Κωτοπούλου, Οικονομική Διευθύντρια τής εικονικής επιχείρησης Excalibur, με την ομάδα της στον τελικό διαγωνισμό τού προγράμματος “Global Enterprise Project”, που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2014 στο Athens Information Technology (ΑΙΤ).
To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece υλοποιεί για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα το πρόγραμμα Global Enterprise Project (GEP) για τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τής Εικονικής Επιχείρησης. Το νέο αυτό πρόγραμμα έρχεται να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον και έχει ως κεντρικό άξονα την παγκοσμιοποίηση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες δουλεύοντας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Ήδη στην Ευρώπη το υλοποιουν μαθητές από 12 χώρες.
Την εφετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται πιλοτικά, με την εθελοντική συμμετοχή συμβούλων τής εταιρείας SAP Hellas S.A., σε 11 ελληνικά σχολεία που οι μαθητές τους έχουν συστήσει εικονικές επιχειρήσεις. Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού επιλέχτηκε να υλοποιήσει πιλοτικά το πρόγραμμα χάρη στη μακρόχρονη νικηφόρα πορεία του με τις εικονικές επιχειρήσεις. Στο εξωτερικό το GEP υλοποιείται για 3η συνεχή χρονιά.
Την 1η Απριλίου 2014, τα 11 πιλοτικά σχολεία συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό με 55 συνολικά μαθητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 11 ομάδες. Κάθε ομάδα απαρτιζόταν από μαθητές διαφορετικών σχολείων. Οι ομάδες κλήθηκαν να εργαστούν για 3 ώρες πάνω σε μία επιχειρηματική πρόκληση με θέμα «Βρείτε μία επιχειρηματική πρόταση που να αφορά στην τεχνολογία και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον 1.000.000 ανθρώπους».
Κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ και δούλευε υπό την εποπτεία των εθελοντών συμβούλων τής εταιρείας SAP Hellas SA. Κάθε ομάδα παρουσίασε την επιχειρηματική της ιδέα με power point και δέχτηκε ερωτήσεις από την κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από στελέχη τού ΑΙΤ και τής SAP Hellas S.A.
Η ομάδα τής Ευγενίας Κωτοπούλου με την επωνυμία “Blind Vision” παρουσίασε μια επιχειρηματική ιδέα που βοηθά τους τυφλούς. Παρουσίασε ένα ζευγάρι ειδικά διαμορφωμένα γυαλιά με ενσωματωμένες 2 κάμερες οι οποίες σαρώνουν τον χώρο και εντοπίζουν εμπόδια. Τα δεδομένα που θα λαμβάνονται από αυτές τις κάμερες θα στέλνονται σε μια εφαρμογή στο κινητό τού τυφλού. Η εφαρμογή θα δίνει φωνητικές οδηγίες στον τυφλό για τον χώρο γύρω του και για τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει καθώς θα διαθέτει GPS.
Η ιδέα και η παρουσίαση εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και απόσπασαν το πρώτο βραβείο. Η ομάδα ήταν 4μελής. Η Ευγενία Κωτοπούλου με τα υπόλοιπα 3 παιδιά των άλλων σχολείων θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό τού GEP στη Μαδρίτη (6-8 Μαΐου 2014).
Στον τελικό διαγωνισμό σε αντίστοιχες μικτές ομάδες συμμετείχαν επίσης οι παρακάτω μαθητές που ξεχώρισαν για τη ρητορική τους δεινότητα και την ομαδικότητά τους:
1. Αναστασία-Ραφαέλλα Σχοινοχωρίτη (Γενική Διεύθυντρια τής Excalibur)
2. Σοφία Πασπαράκη (Διευθύντρια Marketing)
3. Μαίρη Παρέλλη (Διευθύντρια Πωλήσεων)
4. Γιώργος Λεντάκης (Υποδιευθυντής Πωλήσεων)
Τους μαθητές προετοίμασε σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους η καθηγήτρια, υπεύθυνη τού προγράμματος Εικονική Επιχείρηση, Αγγελική Ζήση (νομικός, DEA Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Στρασβούργου).