Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2014 με θέμα «Εμπρός παιδιά τής Μεσογείου», μεταξύ 6.500 μαθητών που συμμετείχαν, βραβεύτηκαν έργα από το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών στην κατηγορία Carte postale, από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στην κατηγορία Affiche και από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην κατηγορία Maquette.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο τής Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό να προβληθεί η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου). Εφέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 29 Μαρτίου 2014, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ανακοινωθούν και τα μεγάλα βραβεία «grand prix» τού διαγωνισμού.

Οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που διδάσκονται Γαλλικά, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Αγγελικής Παπαδημητροπούλου, εργάστηκαν με έμπνευση το μπλε και δημιούργησαν τη δική τους «Καρτ ποστάλ τής Μεσογείου» για να στείλουν έναν μεσογειακό χαιρετισμό σε έναν φανταστικό ή πραγματικό φίλο, σύμφωνα με τις οδηγίες τού διαγωνισμού για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα λύκεια οι μαθητές, αφού επεξεργάστηκαν πηγές στη γαλλική γλώσσα, οι οποίες είχαν προταθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα το «bleu», όπως π.χ. τη «Χάρτα για τη διάσωση των ωκεανών (Charte pour sauver locéan, τη «Συμφωνία τής Βαρκελώνης για τη διάσωση τής Μεσογείου (Convention de Barcelone pour la protection de la Méditerranée, το «Σχέδιο δράσης για τη Μεσόγειο (Plan d'action pour la Méditerranée, και πολλούς περιβαλλοντικούς διαδικτυακούς συνδέσμους, κλήθηκαν να δημιουργήσουν αφίσες, μακέτες, βίντεο ή τραγούδια, συμμετέχοντας σε µια εκστρατεία ευαισθητοποίησης µε αποδέκτες τα παιδιά τής Μεσογείου. Οι δημιουργίες –ατομικές ή ομαδικές– έπρεπε να συνταχθούν και στις δύο γλώσσες, Γαλλικά και Ελληνικά.

Οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών βραβεύτηκαν για τη δημιουργία αφίσας με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Γαλλικών κ. Ελένης Χαραλαμποπούλου, ενώ οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν για τη δημιουργία μακέτας με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Γαλλικών κ. Σοφίας Καρασάββα.

Δείτε εδώ τους νικητές τού διαγωνισμού.