Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινός απέσπασαν το 1ο βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2013), που διοργανώνεται στο πλαίσιο τού 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού ENNOVATION (www.ennovation.gr).

Οι μαθητές κέρδισαν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο θα διεξαχθεί από 28 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2013.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τού 10ου Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο τής Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το θέμα τού συνεδρίου ήταν «Ευ επιχειρείν και αειφορία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN) τού τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το University of Nicosia τής Κύπρου και άλλα δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
Εφέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να προτείνουν μία καινοτόμο ιδέα που αφορά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για νέες υπηρεσίες, που αφορούν στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας όχι απλώς τα χαρακτηριστικά τής ιδέας, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησης και εξέλιξής του σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η πρόταση των μαθητών Ν. Τσιλίκα και Κ. Παργινού αφορούσε στη δημιουργία μιας μεσαίας επιχείρησης με την επωνυμία «e-κανότητες», η οποία αποσκοπούσε στην παραγωγή και την προώθηση δύο εξαρτημάτων με έξυπνους αισθητήρες για άτομα με «ειδικές ικανότητες». Συγκεκριμένα, το πρώτο προϊόν, το οποίο στηρίζεται στην τεχνολογία κυμάτων, διευκολύνει το βάδισμα των τυφλών ατόμων. Ως προς το δεύτερο εξάρτημα, πρόκειται για έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή τής νοηματικής γλώσσας, το οποίο διευκολύνει την επικοινωνία των κωφών.
Υπεύθυνη τού προγράμματος τής επιχειρηματικότητας στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι η καθηγήτρια Οικονομικών και Νομικών Μαθημάτων κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Η απήχηση στα Μέσα ενημέρωσης

♦ Η κ. Ολυμπία Λιάτσου, δημοσιογράφος τής εφημερίδας  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», παρουσίασε την επιτυχία των μαθητών τού Β΄Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Νικολάου Τσιλίκα και Κωνσταντίνου Παργινού,  στον διαγωνισμό «ENNOVATIONJUNIOR 2013», στη στήλη «Παιδείας ανάγνωσμα» τής εφημερίδας την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013.
Δείτε εδώ το δημοσίευμα τής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

♦ Οι μαθητές Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινός και η καθηγήτριά τους κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη έδωσαν συνέντευξη σχετικά με το Α΄ Βραβείο που κέρδισαν στον διαγωνισμό “ENNOVATION2013” στη δημοσιογράφο κ. Ελένη Κωνσταντάτου, η οποία  και μετέφερε στο άρθρο της αποσπάσματα από τη συνέντευξη. 
Δείτε εδώ το δημοσίευμα τής εφημερίδας "Το Βήμα".

♦ Δείτε εδώ δημοσίευμα τού περιοδικού "Επιστημονικό Marketing".

♦ Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα "Καθημερινή".

♦ Ακούστε τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις των μαθητών και της καθηγήτριάς τους στους σταθμούς «ΑΘΗΝΑ 9.84» και ΕΡΑ2

   



ennovation