ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31
Bravo Αρσάκειο!
Τρία Αρσάκεια Σχολεία διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools: Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο».

 Yπάρχουμε μαζί
Η μαθήτρια τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών Μαριάμ-Ελένη Δανελάτου κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία "Γραπτό κείμενο" στον 21ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Υπάρχουμε μαζί».

1o διεθνές βραβείο καλλιτεχνικής δημιουργίας
Ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Βάσκο Σταμπολίεβ, με μια ζωγραφική σύνθεση, απέσπασε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης, μουσικής και τέχνης “Never Such Innocence: Salonica Remembers”, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων τής Entente στη Θεσσαλονίκη κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον ομώνυμο βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Never Such Innocence και είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την καλλιτεχνική έκφραση των νέων σε σχέση με την ιστορία και την κληρονομιά που άφησε ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος.

Τρία από τα εννέα παιδιά που διακρίθηκαν στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού Kidsfun.gr είναι μαθητές των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Ηνωμένα Έθνη
Με ανάρτησή τους στη σελίδα που διατηρούν στο facebook τα "Ηνωμένα Έθνη στα Ελληνικά" συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησαν στα τμήματα Αγγλικών με την έμπνευση και καθοδήγηση των καθηγητριών τους Άννας Οικονόμου, Παναγιώτας Οικονόμου, Βασιλικής Κωσταρά και Αικατερίνης Κυριακίδου και θέμα: la Yousafzai: “Let us pick up our books and our pens, they are the most powerful weapons”.

Εξαιρετική διάκριση στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
Οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Μαρία Σκοπελίτη, επελέγησαν ως μέλη τής επταμελούς εθνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 88η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Ρότερνταμ τής Ολλανδίας τον Οκτώβριο τού 2018, υπό την αιγίδα τού Προέδρου τού Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και τού Γενικού Γραμματέα τού Συμβουλίου τής Ευρώπης.

Βράβευση με την ετικέτα eTwinning Schools 2018-2019
Το Αρσάκειο Δημοτικό και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, ανάμεσα σε 1.217 σχολεία από όλη την Ευρώπη και 86 σχολεία από την Ελλάδα, βραβεύτηκαν και με την ετικέτα Σχολείου eTwinning, μετά μετά τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές ετικέτες για τα έργα e-Twinning.

Διάκριση στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα «Εν Δράσει» τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

1o πανελλήνιο βραβείο στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου
Η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών Παπαλεξίου Βιολέτα έλαβε την 1η πανελλήνια θέση και ένα από τα δύο εισιτήρια, μεταξύ 600 συμμετεχόντων, για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Μαΐου 2018, στο Μαυροβούνιο.

1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισµό «Παιδί και κινηµατογράφος»
Το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης με την ταινία “You΄ll never walk alone” κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Σεναρίου στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους. Η εκδήλωση τής απονομής των βραβείων και των δώρων στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, με κεντρικό παρουσιαστή τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Βαγγέλη Ηλιόπουλο.