logo
jtemplate.ru - free extensions for joomla
Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Mαθήτριες τού Λυκείου Θεσ/νίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Euroscola 2017: μαθήτριες τού Λυκείου Θεσ/νίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στον διαγωνισμό Euroscola, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Χρύσα Μυστακίδου και Όλγα Παναγιωτοπούλου, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 400 περίπου διαγωνιζόμενους και επιλέχθηκαν ως μέλη της ελληνικής αποστολής

Περισσότερα...

Μαθήτρια τού Λυκείου Θεσ/νίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Μαθήτριά μας επιλέχθηκε για την 84η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες της 34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. 

Περισσότερα...

1η θέση στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO

1η θέση στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO
Την Τετάρτη 21/12/2016 στο Kέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού πειραμάτων EUSO 2017. Πρόκειται για τον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων, που αποτελεί την Α’ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πειραμάτων, τον οποίο διοργάνωσαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας και διεξήχθη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, με σκοπό την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017

Περισσότερα...

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

Η ομάδα "Robotic gREen girls" των Απογευματινών Ομίλων Ρομποτικής Mindstorms Δημοτικών Εκάλης που απαρτίζεται από τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Χριστίνα και Τσιτσικοπούλου Ιφιρένα τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού, μαζί με την καθηγήτρια Πληροφορικής-Ρομποτικής και προπονήτριά τους κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα, από τις αρχές Μαρτίου έως και το τέλος Νοεμβρίου, βίωσαν ένα υπέροχο ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στον μαγικό κόσμο τής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μέσα από τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Περισσότερα...

Τιμητική διάκριση για την πιο δημιουργική εργασία

τιμητική διάκριση για την πιο δημιουργική εργασία
Ο Διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μέρος τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Βρετανικού Συμβουλίου και τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο στρέφεται κατά τής ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες τού Ολυμπισμού και τής Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Περισσότερα...

Πανελλήνια βράβευση

Πανελλήνια βράβευση
Πανελλήνιο βραβείο απενεμήθη στους μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης, χειριστή τού Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια». Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο ήταν μεταξύ των δώδεκα σχολείων, όλων των βαθμίδων που βραβεύτηκαν από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Η Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Πατρών βραβεύει τους μαθητές

Η Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Πατρών βραβεύει τους μαθητές
Εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στα εργαστήρια τμημάτων τού Πανεπιστημίου Πατρών και τα οποία διοργανώθηκαν από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στο πλαίσιο των «Summer School 2016» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο κατάμεστο αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία.

Περισσότερα...

Απόφοιτοι Αρσακείου: 1η θέση στον κόσμο σε διαγωνισμό τής Microsoft

Απόφοιτοι Αρσακείου: 1η θέση στον κόσμο σε διαγωνισμό τής Microsoft
Στον παγκόσμιο τελικό τού διαγωνισμού “Microsoft Imagine Cup 2016” έλαβε μέρος η ομάδα AMANDA τού ΑΠΘ, στην οποία συμμετέχουν δύο απόφοιτοι τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης (ο Ηλίας Χρυσοβέργης και ο Γιώργος Σχινάς).  Η ομάδα κατέκτησε την 1η θέση στον κόσμο στην κατηγορία World Citizenship και τη 2η θέση σε όλες τις κατηγορίες! 

Περισσότερα...

Διακρίσεις στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Διακρίσεις στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Την θέση και χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Ελένη Κοντογεώργου στα 200μ. πρόσθιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης «Γυμνασιάδα», που διεξήχθη τον Ιούλιο 2016 στην Τραπεζούντα.

Περισσότερα...

Διάκριση και πρόκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Διάκριση και πρόκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Η ομάδα Robotic gREen girls των Απογευματινών Ομίλων Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κέρδισε μετάλλιο και διάκριση στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Με την επιτυχία αυτή η ομάδα, που αποτελείται από τις μαθήτριες τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Χριστίνα Παπαδοπούλου και Ιφιρένα Τσιτσικοπούλου, προκρίνεται να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί τής Ινδίας, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα...