Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Το θέατρο από τον 20ό στον 21ο αιώνα», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στη Στοά του Βιβλίου, στο Αρσάκειο Μέγαρο. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Α΄ Αρσάκειο Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές».  
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήσαν δύο σημαντικοί θεατράνθρωποι, ο σκηνογράφος, ενδυματολόγος και ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ και ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης, οι οποίοι μίλησαν για το θέατρο χθες και σήμερα, με δεδομένη την πλούσια εμπειρία τους.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με το κοινό.
Τους ομιλητές παρουσίασε η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Αμαλία Μαυροειδή, η οποία και συντόνισε τη συζήτηση που διεξήχθη μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μαθήτριες του Θεατρικού Ομίλου Ψυχικού, οι οποίες παρουσίασαν αποσπάσματα από τη "Φαλακρή Τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο και άλλες μικρές σκηνές πρωτοποριακών έργων του 20ού αιώνα, σε διδασκαλία του σκηνοθέτη Γιάννη Κουρκουμέλη.
Παρέστησαν: η επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Φ.Ε. κ. Ιωακείμ Καλλιβρούσης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Αντωνοπούλου, η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Έφη Ταμπακάκη, εκπρόσωπος του ΣΑΦΕ, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Η εκδήλωση εντασσόταν στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, ένα θεσμό που αποσκοπεί να «στεγάσει» όλες τις εξωσχολικές πολιτιστικές δραστηριότητες του Σχολείου. Απευθύνεται προς όλους (γονείς, μαθητές, φίλους του Σχολείου) και οι δράσεις του είναι τακτικές –τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα– και περιλαμβάνουν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και σημαντικές εκθέσεις, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και διοργάνωση εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύτερο κοινό.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλες τις εικόνες