030
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων στο Ψυχικό, η γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, από το Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού.
Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Λυκείου κ. Αμαλία Μαυροειδή και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη  απονομή Αριστείων και Βραβείων Προόδου στους μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Ζωή Πετρολιάγκη, καθηγήτρια φιλόλογο του Α’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας του ’40, με τον τίτλο: «Το έπος του ’40 και το έπος του θεάτρου: ένας διάλογος προς την κάθαρση». Το θεατρικό παρουσίασαν μαθητές του Σχολείου, συμπράττοντας με την χορωδία του Σχολείου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, υπεύθυνος ιερεύς για τα Αρσάκεια Σχολεία, ο κ. Σωτήρης Γκλαβάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, διευθυντές και υποδιευθυντές άλλων σχολείων της Φ.Ε., γονείς και μαθητές.
Στο τέλος της γιορτής η Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που  την επιμελήθηκαν, ενώ ο κ. Σωτήρης Γκλαβάς υπογράμμισε το ήθος της γιορτής, το οποίο είναι και το ήθος των Αρσακείων Σχολείων, αυτό της αληθινής παιδείας και αγωγής.


Δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες από την εκδήλωση: