Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, το Αρσάκειο Γυμνάσιο και  Λύκειο Ιωαννίνων, με αφορμή την επέτειο των 180 χρόνων (1836-2016) από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, επισκέφθηκαν την Πρεμετή, τόπο καταγωγής τού Αποστόλου Αρσάκη. Αφού πραγματοποίησαν ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο ευεργέτη των Σχολείων στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, ακολούθησε συνάντηση τού Διευθυντή τού Λυκείου κ. Μαυρόγιαννη Παύλου με τον δήμαρχο κ. Niko Shupuli.
Την επομένη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Αρσακείων Ιωαννίνων μετέβησαν στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων, όπου έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από τον Διευθυντή κ. Νίκο Φραντζή, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Φραντζής αναφέρθηκε στην πορεία τού Σχολείου Τιράνων από το 1998 έως σήμερα, ενώ ο κ. Μαυρόγιαννης, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, προσέφερε ως δώρο εκ μέρους των Αρσακείων Ιωαννίνων έναν παραδοσιακό επάργυρο δίσκο, ευχήθηκε μακροημέρευση και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Φραντζή να επισκεφθεί με τους μαθητές τού Σχολείου του τα Ιωάννινα.
Έπειτα οι μαθητές τού Αρσακείου Τιράνων παρουσίασαν σε άψογα Ελληνικά τα αξιοθέατα τής πόλης και στη συνέχεια όλοι μαζί χόρεψαν αλβανικούς και ελληνικούςπαραδοσιακούς χορούς και αντάλλαξαν δώρα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους τού Σχολείου και από κοινού επίσκεψη στο κάστρο και στο μουσείο τής όμορφης Κρούγιας.