Οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που διδάσκονται Γαλλικά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες εν όψει των Χριστουγέννων τού 2016.
Ειδικότερα οι μαθητές τής Γ΄ την πρώτη ημέρα τού Δεκέμβρη, έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ημερολόγιο Χριστουγέννων, «le calendrier de l’avent». Το ημερολόγιο αυτό κάθε φορά που είχαν μάθημα έκρυβε μία γαλλική χριστουγεννιάτικη λέξη, την οποία έβρισκαν στο μικρό βιβλίο των Χριστουγέννων που τους είχε δοθεί. Επίσης φιλοτέχνησαν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα για να ευχηθούν στους γονείς τους στα Γαλλικά. Για να αποχαιρετιστούν ευχάριστα πτιν από τα Χριστούγεννα έπαιξαν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και ο κάθε μαθητής πήρε έναν «γλυκό» θησαυρό.
Στην Δ΄ τάξη οι μαθητές κατασκεύασαν ένα βιβλίο xριστουγεννιάτικων αναμνήσεων. Στο τέλος κάθε μαθήματος το συμπλήρωναν με μία ανάμνηση. Πρώτα θυμήθηκαν ό,τι λέξεις είχαν μάθει τα περυσινά Χριστούγεννα στα Γαλλικά, αντάλλαξαν δώρα που έφτιαξαν σε μαγνήτη οι ίδιοι, μοιράστηκαν γλυκά, τραγούδησαν γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που αποτέλεσαν πηγή παιχνιδιού, και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία σε εορταστικό πνεύμα.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης ασχολήθηκαν εφέτος με γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και, με αφορμή δύο τραγούδια, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Έμαθαν στη συνέχεια να τα τραγουδούν και στο τέλος κάθε ομάδα άφησε ελεύθερη τη φαντασία της και παρουσίασε με δραματοποίηση ένα από τα δύο τραγούδια.
Στην Στ΄ τάξη τα παιδιά αναζήτησαν υλικό στο διαδίκτυο και ετοίμασαν παρουσιάσεις για τα έθιμα των γιορτών στη Γαλλία. Την τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι και αντάλλαξαν ευχές.