Τη χριστουγεννιάτικη ιστορία «Χριστούγεννα στη Χώρα τής Μουσικής» παρουσίασαν οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών στη γιορτή που έγινε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Οι μαθητές ετοίμασαν με κέφι μια μουσικοκινητική παράσταση βασισμένη σε διάφορες χριστουγεννιάτικες ιστορίες, συνδυάζοντας ποικίλους ρόλους.
Η γιορτή ξεκίνησε μελωδικά με τα "Τρίγωνα Κάλαντα" που τραγούδησαν τα παιδιά χτυπώντας ρυθμικά τα τριγωνάκια τους και μας έβαλε στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.
Λίγα λόγια για το έργο: Παραμονή των Χριστουγέννων και μια ορχήστρα συζητά το πώς θα γιορτάσει αυτή τη μέρα και τι θα παίξει στα παιδιά. Η μουσική και τα τραγούδια είναι ο πιο ωραίος τρόπος να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα. Όμως τα μουσικά όργανα πρέπει να παίξουν κάτι πολύ ξεχωριστό αυτή την ημέρα, γι' αυτό η χριστουγεννιάτικη μελωδία με το μαγικό ραβδί της θα τα ζωντανέψει για να μεταδώσουν μουσική ώστε…των Χριστουγέννων να πετύχει η πιο όμορφη γιορτή!
Το θερμό χειροκρότημα και τα φωτισμένα από χαμόγελα πρόσωπα παιδιών και γονιών σήμαναν το τέλος τής παράστασης.
Κάθε παιδί με τους γονείς του συμπλήρωσε μια κάρτα με ευχές για το νέο έτος και την κρέμασε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Τα παιδιά αποχαιρέτησαν τη νηπιαγωγό και τους φίλους τους παίρνοντας αναμνηστικό ένα καλάθι-ξωτικό γεμάτο δωράκια, ευχές και γλυκές λιχουδιές.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα που τραγούδησαν όλοι οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου και τού Δημοτικού Σχολείου, στον Πολυχώρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.