Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, η 3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων, που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και τού Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα από τριακόσια άτομα γέμισαν το θέατρο των Σχολείων και πραγματικά απόλαυσαν τη χορωδιακή συνάντηση: 200 μαθητές και μαθήτριες από διαφορετικά σχολεία συμμετείχαν στη διοργάνωση, ενώ οι συνοδοί, οι καθηγητές τους και οι επισκέπτες που παρακολούθησαν την τρίωρη εκδήλωση θαύμασαν το κέφι, το ταλέντο και τη δουλειά τους. Η δρ Γεωργία-Μαρία Τσερπέ, Σχολική Σύμβουλος Μουσικών Κεντρικής Μακεδονίας, στον χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία τής μουσικής παιδείας για την ισορροπημένη ανάπτυξη των εφήβων, την καλλιέργεια τής μεθοδικότητας και τής συνεργασίας μεταξύ τους.
Στην εφετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι χορωδίες των: Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας, 26ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, το μουσικό σχήμα Αποφοίτων τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης και φυσικά η χορωδία τού Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και Αποφοίτων Θεσσαλονίκης, που εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με την άρτια εκτέλεση των κομματιών. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία τής Λαϊκής Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Δήμου Νεάπολης-Συκεών: πενήντα παιδιά κάθε ηλικίας γέμισαν τη σκηνή και με την καθοδήγηση τού δασκάλου τους, εξαιρετικού μουσικού και ερμηνευτή Ανδρέα Καρακότα, ερμήνευσαν τραγούδια τού τιμώμενου συνθέτη τής συνάντησης, Σταύρου Κουγιουμτζή. Η εκδήλωση έκλεισε με τα μέλη όλων των χορωδιών που συμμετείχαν στη συνάντηση να τραγουδούν όρθια, χωρίς μικρόφωνα, το αγαπημένο τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή «Μη μου θυμώνεις, μάτια μου».
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και όλοι οι καλεσμένοι έφυγαν με την καλύτερη εικόνα για το Αρσάκειο, που τόσο φιλόξενα τους υποδέχθηκε, χάρη στην προθυμία όλων των μελών τής σχολικής κοινότητας. Για μια ακόμα χρονιά διαπιστώθηκε πως η πρόσκληση σχολικών και νεανικών χορωδιών σε μια κοινή εμφάνιση λειτουργεί ως αφορμή καλλιτεχνικής συνεργασίας, επίμονης άσκησης, συλλογικής προσπάθειας και δημιουργικής έκφρασης. Η συνάντηση, άλλωστε, νέων ανθρώπων, η συνήχηση νεανικών φωνών στην αρμονία τής μουσικής προλειαίνει τη διαδρομή προς μια δημιουργική και ειρηνική συνύπαρξη όλων -και αυτό αποτελεί αναμφίβολα στόχο μιας ουσιαστικής παιδείας.
Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχε η μουσικολόγος κ. Αναστασία Γκίνη, που επιπλέον δίδαξε και διεύθυνε τη χορωδία τού Σχολείου, οι φιλόλογοι κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος, Σοφία Χαριτίδου και Αντωνία Βουλγαράκη, καθώς και ο χημικός κ. Βασίλης Μυλωνάς. Πολύτιμη ήταν όμως η συμβολή των εθελοντών μαθητών και μαθητριών τού Αρσακείου, που πρόθυμα ανέλαβαν την υποδοχή και τη φιλοξενία των επισκεπτών. Τα έντυπα της εκδήλωσης (που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/04/3_27.html ) επιμελήθηκε ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Θοδωρής Σπανός.