Μπορεί η γνώση να προσλαμβάνεται με απολαυστικό τρόπο;
Η απάντηση είναι καταφατική και δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος για να επιβεβαιωθεί αυτό από ένα παράδειγμα.
Την προηγούμενη Παρασκευή 7 Απριλίου η Γ΄ τάξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού και τού πολιτιστικού προγράμματος που εκπονεί εφέτος με θέμα το νησί τής Ρόδου, επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεταλούδων στον Θεολόγο.
Οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το ΚΠΕ (Χαράλαμπος Συργιάννης, υπεύθυνος λειτουργίας, Κωνσταντίνος Κώστας, αναπληρωτής υπεύθυνος, και Έφη Συμονοπούλου, μέλος περιβαλλοντικής ομάδας) υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν σύντομα τους μαθητές για το έργο τους.
Το καλύτερο όμως ήταν αυτό που ακολούθησε. Μαθητές και καθηγητές φόρεσαν τα προστατευτικά κράνη και με ορθοπεταλιές πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Ποδηλάτες τού δάσους». Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη καθώς είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά τής φύσης και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τής προστασίας της προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αειφορία.
Ταυτόχρονα οι μαθητές με φωτογραφικές μηχανές αποτύπωναν στιγμιότυπα τής δράσης, ώστε να επενδύσουν φωτογραφικά τις ερευνητικές εργασίες τους που ετοιμάζονται εδώ και καιρό και θα παρουσιαστούν στο τέλος τής χρονιάς στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλα τα στελέχη τού ΚΠΕ Πεταλούδων που με μεράκι καθοδήγησαν τους μαθητές στα μυστικά τής ανοιξιάτικης φύσης τής Ρόδου!