Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν την εορταστική εκδήλωση των Χριστουγέννων.
Η γιορτή τους, που είχε τον τίτλο «Ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι», ήταν αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο. Οι μαθητές μάς ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες και ηπείρους, για να γνωρίσουμε καλύτερα με ποιον τρόπο γιορτάζονται οι άγιες αυτές μέρες από διάφορους λαούς. Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση των εθίμων τής Ελλάδας, τής Αγγλίας, τής Γαλλίας, τής Ιταλίας, τής Νορβηγίας, τής Γερμανίας, τής Ισπανίας, τής Ρουμανίας και τής Αυστραλίας.
Παράλληλα με τα ενδιαφέροντα δρώμενα, οι μαθητές μας τραγούδησαν κάλαντα και τραγούδια τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά με την πολύτιμη συμβολή τής ορχήστρας τού Σχολείου, δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα.
Υπεύθυνες των αφηγήσεων, των προβολών και τής προετοιμασίας των μαθητών ήταν οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών κ.  Αικατερίνη Κυριακίδου, Ιουλία Γάτσου, Σοφία Καρασάββα, Χρυσάνθη Αλεξάνδρου και Ελευθερία Κωνσταντινίδου.
Το μουσικό σύνολο δίδαξε και συντόνισε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη.