Kling, Glöckchen, klingelingeling, Kling, Glöckchen, kling…! Μύρισε γιορτές και οι μαθητές τού γερμανικού τμήματος όλων των τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, θέλοντας να προσθέσουν τη δική τος πινελιά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα που μαγεύει μικρούς και μεγάλους, εμπνευστήκαν και δημιούργησαν τα δικά τους Adventskalender.
Το Adventskalender (χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο) αποτελεί έθιμο των Βορειοευρωπαϊκών λαών, κυρίως των Γερμανών, και αναφέρεται σε μήνα 30 ημερών με τελευταία μέρα την 25η Δεκεμβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια κατασκευή με αριθμημένα μικρά δώρα που περιέχουν ένα γλυκό ή ένα μικρό δωράκι. Κάθε μέρα τα παιδιά, με έκδηλη ανυπομονησία, ανοίγουν ένα από αυτά τα αριθμημένα δωράκια που είναι περίτεχνα τυλιγμένα και απολαμβάνουν το περιεχόμενό του, ενώ παράλληλα μετρούν τις ημέρες για τη μεγάλη γιορτή. Έτσι, καθημερινά ενισχύεται η προσμονή τής έλευσης των Χριστουγέννων και κορυφώνεται το εορταστικό κλίμα για την παραμονή των Χριστουγέννων και τις μέρες που θα ακολουθήσουν .
Με το πνεύμα των Χριστουγέννων να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και με εργαλεία το μεράκι, τη φαντασία και την αγάπη τους για την γερμανική-ευρωπαϊκή παράδοση εργαστήκαν με ζήλο και δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές που εντυπωσίασαν!