Tην Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο τού Αρσακείου  Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, η περυσινή ομάδα δράσης και πρόληψης κατά των διακρίσεων και τού σχολικού εκφοβισμού ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων τού Γυμνασίου για το φαινόμενο τού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περυσινή χρονιά Λυδία Αρχοντοπούλου, Ηλιάνα Ζουζέλη, Μάγδα Κατσάνου, Βασιλική Μπαρκαμπά, Παναγιώτα Νίκου και Ελεάνα Παπαθανασίου αναφέρθηκαν στις διαστάσεις τού εκφοβισμού, στον ρόλο των θυτών, των θυμάτων και των παρατηρητών, και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τα υπόλοιπα παδιά.
Οι μαθητές συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον στη συζήτηση που ακολούθησε, πήραν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις, κατέθεσαν δικές τους εμπειρίες και πρότειναν δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση τού φαινομένου. Η ενημερωτική συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση συμμετοχής νέων μελών στην ομάδα.
Τα 16 μέλη που απαρτίζουν τη νέα ομάδα για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι:


Από το τμήμα Α΄1: Κολυμπιώτης Ζήσης, Κώστα Νικόλας και Κωνσταντίνου Αλεξάνδρα.
Από το τμήμα Α΄2: Παπαχρήστος Σταύρος, Ποντικάκης Δημήτρης και Σπυριδωνίδου Νεφέλη.
Από το τμήμα Β΄1: Αλεξανδρής Βασίλης, Βιολίδης Νίκος και Κατσικέα Χριστίνα.
Από το τμήμα Β΄2: Όψιμου Ελένη, Μπογιάρη Ευελίνα και Σιμχά Παύλος.
Από το τμήμα Γ΄1: Γκαβέζου Ράνια και Κατσάνου Μάγδα.
Από το τμήμα Γ΄2: Κοτοπούλου Χρύσα και Νίκου Παναγιώτα.

H νεοσύστατη ομάδα συναντιέται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού τού Λυκείου. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις σε μικρότερες ομάδες, παρακολούθηση ταινιών, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, τα μέλη τής ομάδας προσπαθούν να εξοικειωθούν με το θέμα τού εκφοβισμού και αναζητούν τρόπους αντιμετώπισής του.
Το πρόγραμμα συντονίζουν οι καθηγήτριες κ. Νάνσυ Πιλωνά, Τότα Οικονόμου και Χαρά Τασιούλα.