Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με αγάπη και μεράκι το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.
Η προετοιμασία για το παζάρι είχε ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν, καθώς όλοι οι μαθητές τού Σχολείου εργάστηκαν για να δημιουργήσουν τις κατασκευές που πουλήθηκαν.
Τα παιδιά σε ρόλο πωλητών, συντονιστών και βοηθών εργάστηκαν με χαρά και βοήθησαν, το καθένα με ξεχωριστό τρόπο, στην επιτυχία τού παζαριού, στόχος τού οποίου είναι η οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων. Χάρη στη συνεργασία και την ομαδικότητά τους, αρετές που έχουν καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στο Σχολείο, η προσπάθεια για τη συλλογή χρημάτων για καλό σκοπό στέφθηκε με επιτυχία.
Επίσης, στο πλαίσιο τής κοινωνικής προσφοράς, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη με φιλανθρωπικό σκοπό στον «Φάρο τού Κόσμου», στην περιοχή τού Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός τον οποίο παρακολούθησαν τα παιδιά. Στη συνέχεια οι μαθητές μετέφεραν στην κατακόμβη τού Αγίου Νεκτάριου ενδύματα, τρόφιμα και άλλα αγαθά, τα οποία συγκεντρώθηκαν τους προηγούμενους μήνες από όλους τους μαθητές τού Σχολείου για τον σκοπό αυτό. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πατήρ Αθηναγόρας, ένας άνθρωπος που έχει ταχθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών τού Δενδροποτάμου. Τους μίλησε για την καθημερινότητα των παιδιών που ζουν εκεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που κάνει ώστε όλα τα παιδιά τής περιοχής να έχουν τροφή, ρουχισμό και μόρφωση.
Η επίσκεψη αυτή δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα στους μαθητές και τους έδωσε αφορμή για σκέψη.